Economie
Redactor: Elvira Chilaru
20 aprilie 2021

Toate stațiunile de schi din Transcarpatia vor fi conectate printr-o autostradă care duce spre UE

Toate stațiunile de schi din Transcarpatia vor fi conectate printr-o autostradă care duce spre UE
20 aprilie 2021

Toate stațiunile de schi din Transcarpatia vor fi conectate printr-o autostradă care duce spre UE

Această autostradă, numită în mod provizoriu Subcarpatia, va circula de-a lungul crestelor Carpaților din regiunea Transcarpatia, va începe la granița Ucrainei cu  Polonia  în Transcarpatia și se va extinde aproape până la granița cu România.

„Acesta este un proiect la care lucrează în prezent Administrația Regională de Stat Transcarpatia. Denumirea  este Autostrada Subcarpatică sau șoseaua Lubnya-Yasinya. Aceasta este o autostradă care va trece sub creasta Carpaților. Dacă drumul de la Ujgorod la Rahiv (Rahău) cu acces în regiunea Ivano-Frankivsk poate fi considerat condiționat drumul inferior al Transcarpatiei, Autostrada Subcarpatică va fi drumul superior. Lungimea acestuia va fi de aproximativ 212,5 km.

Acest lucru a fost pus spre dezbatere  în cadrul discuției „Transcarpatia în căutarea dezvoltării și coeziunii: ce ar trebui să facă autoritățile  și societatea civilă”, organizată la Ujgorod în cadrul platformei naționale „Dialog pentru pace și reintegrare sigură”.

Ideea acestei autostrăzi și a unei astfel de conexiuni a apărut datorită faptului că majoritatea conexiunilor există deja, unele fiind chiar revizuite, și anume autostrăzile O 070202 (Lviv - Sambir - Ujgorod) - Lubnya - Frontiera de stat cu Polonia (7.2 km), N- 13 Lviv - Sambir - Ujgorod (10,8 km), Ujok - Nyjni Vorota (41,0 km), T-07-18 Njni Vorota - Voloveț - Mijghirea (44,6 km), T-07-20 Mijghirea -  Synevir (15,4 km), Aproximativ 070603 Synevyr - Kolochava (10,8 km),  070602 Koloceava - Ust-Chorna (24,6 km).

„De asemenea, este planificat să fie construit un nou drum pe traseul menționat. Documentația este deja pregătită pentru obținerea drumului forestier existent prin zona Svydovets a statutului  de drum pentru automobile. Astfel, Autostrada Subcarpatică va începe  de la    frontiera ucraineană-poloneză Lubny - Volosate. Aici suntem uniți de parcurile naturale naționale - Bieszczady în Polonia și Ujansky - în Ucraina.

Apoi - coborâre pe drumul Ujok-Podpolozya și ieșire către atracții turistice interesante (linia Arpad) și o stațiune de schi (Krasiya). Ne mutăm la creasta Borzhavska, unde turiștii ar putea fi interesați de stațiunile de schi existente și promițătoare (Izky, Pylypets, Podobovets). Trecând de „Micul Cerc Carpatic”, care oferă posibilitatea de a vizita stațiunile Slavsk din regiunea Lviv, și în Transcarpatia - Lacul Synevyr, cascada Shipit, satul-muzeu  Koloceava.

Și apoi de la  Svydovets drumul va duce  în satul Yasinya și, prin urmare, în stațiunea de schi „Dragobrat”, cu acces la granița cu regiunea Ivano-Frankivsk, unde există o faimoasă stațiune de schi „Bukovel”. De la Yasinya și prin satul Lazeshchyna există posibilitatea ca drumeții să înceapă urcarea către cel mai mare vârf al Carpaților - Goverla.

Astfel, aproape toate raioanele  din Transcarpatia, toate stațiunile de schi existente, parcurile naționale și cele mai interesante locații turistice din Transcarpatia și cele trei regiuni ale Ucrainei vor fi conectate printr-un singur drum. Va avea, de asemenea, o semnificație interstatală, deoarece va fi posibil să mergeți în Polonia, și prin „Cercul Carpatic Mic” - în România - printr-un punct de control promițător „Biserica Albă - Sighetu Marmației”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 611


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți