Economie
Redactor: Elvira Chilaru
18 mai 2020

Transcarpatia: A fost aprobat rechizitoriul pentru incendiatorul Văii Narciselor

Transcarpatia: A fost aprobat rechizitoriul pentru incendiatorul Văii  Narciselor

Procurorul parchetului raional Hust  a aprobat și a trimis în instanță un act de rechizitoriu împotriva unui rezident localnic în vârstă de  49 de ani,  care a provocat un incendiu pe o suprafață de  9 hectare al Departamentului de cercetare ecologică  „Valea Narciselor”.

În timpul anchetei premergătoare procesului, s-a stabilit că, la 27 martie, suspectul a dat în mod intenționat foc resturilor vegetale  pe teritoriul rezervației și a părăsit locul crimei. Apoi, aproximativ 6,5 hectare de fânețe au ars.

A doua zi, văzând că după părerea lui n-a ars  toată iarba  uscată , el din nou a dat foc miriștii. Drept urmare, potrivit calculelor specialiștilor rezervației, aproximativ 10.000 de flori de narcise albe timpurii,  înscrise în Cartea Roșie a Ucrainei, au fost distruse pe teritoriul de 2,5 hectare de incendiul declanșat.

Valoarea totală a pagubelor cauzate Rezervației Biosferei Carpatice PNDV „Valea Narciselor ”  este de aproape 650 de mii de grivne.

Acțiunile suspectului sunt calificate de p.p. 1, 2 din articolul 252 din Codul penal al Ucrainei - distrugerea deliberată a obiectelor din fondul rezervației naturale pe cale de incendiere cu consecințe grave.

 Sancțiunea articolului specificat prevede o pedeapsă sub formă de închisoare pentru o perioadă de la cinci la doisprezece ani, transmite serviciul de presă al parchetului din regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 223

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți