Economie
Redactor: Elvira Chilaru
22 februarie 2021

Transcarpatia: Cea mai veche rasă de vaci din Europa. O vacă se vinde cu prețul de 1000 de euro

Transcarpatia: Cea mai veche rasă de vaci din Europa. O vacă se vinde cu prețul de 1000 de euro
22 februarie 2021

Transcarpatia: Cea mai veche rasă de vaci din Europa. O vacă se vinde cu prețul de 1000 de euro

În Transcarpatia, fermierii cresc vaci cenușii maghiare unice care nu produc lapte. Aceasta este cea mai veche rasă din Europa, care este apreciată de gurmanzi pentru carnea de o calitate unică, asemănătoare cu cea de cerbi și căprioare  sălbatice.

Despre aceasta informează  bloggerul-travel  din Transcarpatia, fondatorul comunității „Călătorește”, Viktor Stynych, menționează agenția Ukrinform.

„Potrivit legendei, ungurii au adus vaci cenușii în câmpiile dunărene în timpul migrării în secolul al IX-lea. Aceasta este rasa lor nomadă istorică, considerată cea mai veche rasă de vaci din Europa. În plus, vacile gri  maghiare se numesc „Hungarikums”, adică un produs unic al Ungariei. Ungurii sunt cei care susțin fermierii transcarpatici cu granturi, pentru a crește  turme de vaci rare în această regiune”, a spus Viktor Stynych.

„Vacile cenușii maghiare erau pe cale de dispariție în anii 1970, când mai erau doar 30 de capete. De atunci, Ungaria susține pe deplin fermieri care încep să crească  bovinele cenușii  maghiare. Astfel, mai mulți proprietari din Transcarpatia au început să se ocupe de creșterea acestei rase”, spune Stynych.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1057


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți