Economie
Redactor: Elvira Chilaru
29 decembrie 2021

Transcarpatia: continuă realizarea unui proiect internațional privind managementul deșeurilor

Transcarpatia: continuă realizarea unui proiect internațional privind managementul deșeurilor
29 decembrie 2021

Transcarpatia: continuă realizarea unui proiect internațional privind managementul deșeurilor

Proiectul „Gestionarea deșeurilor – transferul celor mai bune practici ale Voievodatului Subcarpatic pentru Transcarpatia” este în curs de implementare în regiune. Președintele administrației regionale de stat, Victor Nikita, a informat  despre asta reprezentanții mass-media.

Administrația Regională de Stat Transcarpatia, împreună cu Consiliul Regional și Voievodatul Subcarpatic, au început implementarea inițiativei în octombrie, ca parte a programului de Asistență pentru Dezvoltare 2021 al Ministerului Afacerilor Externe Polonez.

„Acum s-a încheiat una dintre etape, care a cuprins trei training-uri, în cadrul cărora s-au discutat despre principiile și metodele de organizare a managementului deșeurilor menajere. În urma unor astfel de evenimente de formare, am primit o experiență interesantă și temeinică de la vecinii noștri”, a spus Victor Nikita.

Potrivit acestuia, acum va începe o altă etapă - transferul unei prese moderne pentru deșeurile de plastic și hârtie.

„Această problemă a fost întotdeauna relevantă: deșeurile se acumulează rapid, iar locurile alocate special pentru deșeurile solide sunt umplute la fel de repede. Acum este important pentru noi să găsim o abordare cuprinzătoare pentru rezolvarea problemei, iar datorită proiectului se va elabora un plan de management al deșeurilor pentru Transcarpatia", a spus șeful regiunii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 152


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți