Economie
Redactor: Elvira Chilaru
09 februarie 2022

Transcarpatia: Instalații pentru strângerea gunoaielor din râuri

Transcarpatia: Instalații pentru strângerea gunoaielor din râuri
09 februarie 2022

Transcarpatia: Instalații pentru strângerea gunoaielor din râuri

Iarna din acest an s-a dovedit a fi destul de înzăpezită, așa că, împreună cu încălzirea, ar trebui să ne așteptăm la o creștere semnificativă a nivelului apei în râuri. Aceasta, la rândul său, reprezintă o altă amenințare - curenții furtunoși vor spăla deșeurile de pe țărmuri și le vor duce în Ungaria vecină.

Administrația Regională de Stat Transcarpatia a făcut apel la conducerea fiecărui raion cu o solicitare de identificare a locurilor în care este posibilă montarea structurilor de colectare a gunoiului din rezervoare. Acest lucru a fost anunțat de prim-adjunctul șefului Administrației Regionale de Stat Miroslav Bilețchi.

Săptămâna trecută un astfel de grup de lucru a activat în raionul Hust pe râul Tereblea, lângă lacul de acumulare Vilshansky.

În viitorul apropiat, astfel de întâlniri pe teren  vor avea loc în raioanele Rahiv, Teaciv, Mucacevo și Beregovo. Pe baza rezultatelor lucrărilor, experții vor stabili locațiile din regiune unde vor fi instalate construcții de strângere a deșeurilor.

Transcarpatia a atras atenția asupra problemei poluării râurilor, demonstrând prin imaginea foto cum de Bobotează un ecologist s-a scufundat în râu într-un blocaj de plastic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 316


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți