Economie
Redactor: Elvira Chilaru
27 august 2021

Transcarpatia: O afacere ilegală a determinat distrugerea completă a ecosistemului fluvial

Transcarpatia: O afacere ilegală a determinat distrugerea completă a ecosistemului fluvial
27 august 2021

Transcarpatia: O afacere ilegală a determinat distrugerea completă a ecosistemului fluvial

În Transcarpatia Serviciul Securității de Stat a depistat o schemă de de furt de resurse naturale. Vorbim despre pierderi de peste 250 milioane grivne pentru stat și distrugerea completă a ecosistemului râurilor locale.

Schema a funcționat în perioada 2019-2021 cu asistența șefilor companiilor de stat de gospodărire a apelor. Exploatarea ilegală de nisip și pietriș a fost stabilită în albia râului Tisa și afluenții săi. Organizatorii afacerilor criminale  au implicat 12 oameni de afaceri locali.

În mai puțin de doi ani, dealerii au extras și vândut peste 250 de mii de metri cubi de  amestec nisip-pietriș. Potrivit documentelor oficiale, infractorii  au fost implicați în „voluntariat”: cu idea, că  prestează către stat  servicii gratuite pentru curățarea și reglementarea albiei râurilor de munteî

În cadrul procedurilor penale a fost efectuat un set de examinări legale.

S-a stabilit că această afacere dubioasă  a dus la distrugerea completă a  solului și a vegetației și va dura decenii până la refacere. Pierderile totale ale statului se ridică la peste 250 de milioane de grivne.

În cursul acțiunilor de investigație, au fost efectuate percheziții în incinta departamentului inter-districtual de gestionare a apei și la adresele reședinței efective a participanților la schemă.

Sunt în curs acțiuni de investigație pentru urmărirea penală a altor persoane implicate în funcționarea schemei ilegale.

Activitatea ilegală a fost depistată  împreună cu anchetatorii Poliției Naționale din Transcarpatia, precum și cu Inspectoratul Ecologic sub îndrumarea procedurală a Parchetului din Transcarpatia.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 578


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți