Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 iunie 2019

Transcarpatia: O firmă care consulta oamenii de afaceri a spălat 90 milioane de grivne

Transcarpatia: O firmă care consulta oamenii de afaceri a spălat 90 milioane de grivne

Colaboratorii organelor de drept  au efectuat recent șase percheziții autorizate în Ujgorod, în raioanele Mucacevo și Teaciv (Teceu).

Infractorii  au inventat o schemă ilicită, conform căreia  prestau servicii oamenilor de afaceri  pentru a reduce la minimum obligațiile fiscale și a transforma fondurile nemonetare în numerar.

„Infractorii utilizau întreprinderile aflate sub controlul lor, pe conturile cărora solicitanții de convertire transferau bani pentru așa-zisele bunuri  achiziționate. Ulterior,  banii erau returnați în numerar  beneficiarilor, cu excepția  celor destinați pentru remunerare – un  oarecare  procent din suma convertită“, se spune în  declarația procuraturii.

În timpul perchezițiilor au fost confiscate sume mari  bani, atât în grivne cât și în valută străină, ștampile, tehnică electronică, stikuri cu informații, documente financiare și economice originale și multe altele.

Grupul  infractorilor a reușit să convertească peste de 90 de milioane de grivne, în mod ilegal a  stabilit  pentru beneficiarii selecți  un credit fiscal în valoare de peste 15 milioane de euro. A fost inițiată o procedură penală conform art. 212 partea 3 din Codul Penal,  e vorba de evaziune fiscală intenționată în proporții deosebit de mari.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 443

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți