Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 august 2021

Transcarpatia: Primul ”cioban electric” în raionul Rahiv/Rahău

Transcarpatia: Primul ”cioban electric”  în raionul  Rahiv/Rahău
11 august 2021

Transcarpatia: Primul ”cioban electric” în raionul Rahiv/Rahău

”Cioban electric”  în raionul Rahău. Primul cioban electric a fost transmis  comunităților teritoriale de pe teritoriul Rezervației Biosferei Carpatice.

Vorbim despre garduri electrice speciale în jurul locurilor de pășunat ale animalelor domestice. Acestea sunt instalate pentru a ține la distanță animalele carnivore mari, în special lupii și urșii, care provoacă cele mai mari daune huțulilor, mai ales în perioada de pășunat a bovinelor în pajiști, unde este destul de dificil să fi protejate.

”Păstorii  electrici” sunt un instrument eficient care a fost testat de mult timp în alte regiuni ale lumii, unde au supraviețuit animalele de pradă. Acestea permit să fie reduse la zero situațiile de conflict și să fie îmbunătățită coexistența ciobanilor cu animalele carnivore în  Rezervația Biosferei Carpatice.

Primul ”cioban electric” a fost achiziționat din bugetul  proiectului internațional „Deschideți granițele pentru urși în Carpații românești  și ucraineni” și a fost predat solemn reprezentanților comunității teritoriale Iasinya  de pe plaiul  Syrylivka, situat în cadrul Rezervației Biosferei Carpatice.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 491


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți