Economie
Redactor: Elvira Chilaru
09 iulie 2020

Transcarpatia: Un plan de măsuri pentru reciclarea gunoiului până în 2030

Transcarpatia: Un plan de măsuri pentru reciclarea gunoiului până în 2030

A fost aprobat un plan de măsuri pentru reciclarea gunoiului până în 2030. Acest lucru a fost anunțat de către șeful adjunct al Administrației Regionale Transcarpatice de Stat, Vitaliy Tsvigun, drept răspuns la pretențiile părții maghiare.

Anterior, portalul  Mukachevo.net a informat  că președintele maghiar Janos Ader a trimis  o scrisoare oficială președintelui Ucrainei din cauza cantității mari de plastic din râul Tisa.

Vitaliy Tsvigun, șeful adjunct al ARS Transcarpatia , califică drept  preconizată reacția  Ungariei la gunoiul transportat de râul Tisa în timpul inundației.

El a menționat că pentru a depăși problema gunoiului, este necesar să se construiască instalații de procesare a deșeurilor, iar investitorii nu se grăbesc să facă acest lucru.

„Statul nu prevede achitarea unor  compensații pentru rezultatele unor astfel de activități. Administrația regională de stat inițiază crearea acestor preferințe pentru investitori. Este obligatoriu ca fiecare raion  să aibă capacitatea medie și ceva important pentru regiune ”, a explicat șeful adjunct al Administrației Regionale de Stat din Transcarpatia .

Ucraina  a primit deja o scrisoare de avertizare cu privire la o amendă pentru gunoiul care plutește către Uniunea Europeană.

Noi am  scris în repetate rânduri că localnicii aruncă gunoi lângă râu, iar în timpul unei inundații acest gunoi este dus de curenții de apă  spre țara vecină. În orășelul Rahiv  gunoiștea  se află pe malul râului de frintieră Tisa. Mass-media  an de an abordează problema gunoiștei din Rahiv, dar  carul tot pe loc a rămas; mormanele de gunoi cresc, iar  Tisa  le preia și le duce în Uniunea Europeană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 296

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți