Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 iunie 2021

Transcarpatia va găzdui un forum internațional dedicat intensificării cooperării în Euroregiunea Carpatică

Transcarpatia va găzdui  un forum internațional dedicat intensificării cooperării în Euroregiunea Carpatică
13 iunie 2021

Transcarpatia va găzdui un forum internațional dedicat intensificării cooperării în Euroregiunea Carpatică

În perioada 14-15 iunie 2021, Forumul Internațional de Cooperare Interregională și Intermunicipală Transfrontalieră „Ucraina în Euroregiunea Carpatică” va avea loc în centrul regional Ujgorod. Inițiatorul Forumului este coaliția deschisă „Transcarpatia - centrul ucrainean al Euroregiunii Carpați”.

La Forumul Internațional vor participa reprezentanți ai Ucrainei, Ungariei, Slovaciei, Poloniei și României, precum și ai Asociației Regiunilor de Frontieră Europene, în special secretarul general al acestuia, dl Martin Guillermo Ramirez.

În cadrul Forumului este planificată organizarea unei mese rotunde tematice intitulată „Euroregiunea Carpatică drept  instrument instituțional important al progresului integrării europene a Ucrainei”, precum și adoptarea proiectului de Rezoluție a Forumului - Declarația de la Ujgorod-2021.

În prima zi a Forumului  se prevede deschiderea simbolica a Oficiului Interregional al Sucursalelor Regionale ale Asociației Orașelor Ucrainene „Euroregiunea Carpaților - Ucraina”, Centrul de Cooperare Ucraineană-Poloneză al Universității Naționale Ujgorod, semnarea unui Memorandum deschis privind reînnoirea și funcționarea rețelelor transfrontaliere partenere ale Euroregiunii Carpați", precum și acordul internațional deschis privind înființarea și funcționarea rețelei transfrontaliere" Forumul Societății Civile al Euroregiunii Carpați ".

O parte importantă a Forumului va fi organizarea Conferinței științifice și practice internaționale în memoria lui Serhiy Ustych „Euroregiunea Carpaților: Rezultate și perspective ale cooperării transfrontaliere multilaterale în condițiile progresului integrării europene a Ucrainei”. Se va reaminti că Serhiy Ustych a fost unul dintre principalii inițiatori și fondatori ai primei asociații interregionale internaționale (IA) din Europa Centrală și de Est în 1993, la începutul anilor 1990, în calitate de  președinte al Consiliului regional și al Comitetului executiv Transcarpatia și șef al administrației regionale de stat", care a fuzionat mai târziu regiunile de frontieră din 5 țări și a condus cu brio în primii ani acest Consiliu al  celei mai mari instituții internaționale euroregionale.

De asemenea, în a doua zi a Forumului vor fi premiați  câștigătorii concursului de desen pentru copii despre „Construirea Europei în Ucraina prin cooperare transfrontalieră cu țările UE” și al concursului de fotografie „Transcarpatia în Euroregiunea Carpatică: natură, evenimente, oameni”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 434


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți