Economie
Redactor: Elvira Chilaru
18 august 2021

Transcarpatian, reținut pentru falsificarea documentelor (1800 de euro/pașaport)

Transcarpatian, reținut pentru falsificarea documentelor (1800 de euro/pașaport)
18 august 2021

Transcarpatian, reținut pentru falsificarea documentelor (1800 de euro/pașaport)

Un bărbat din Transcarpatia a fost reținut în flagrant în timp ce primea 5 800 de dolari pentru pașapoarte false.

Transcarpatianului i s-a adus la cunoștință  faptul comiterii infracțiunii cu privire la organizarea transportării ilegale a mai multor persoane peste granița de stat a Ucrainei (partea 3 art. 332 din Codul penal al Ucrainei) și intermediera acestuia în falsificarea de documente pentru vânzarea lor ulterioară, fapte comise în mod repetat și prin conspirație împreună cu un grup de persoane (partea 5  art. 27  partea 3 art.358 din Codul penal al Ucrainei).

Ancheta preliminară a stabilit, că bărbatul cauta cetățeni străini, cărora le propunea documentele interne ale statelor membre ale Uniunii Europene pentru o recompensă bănească și îi ajuta la trecerea frontierei de stat a Ucrainei în afara punctelor de control. El promitea migranților că vor putea folosi în mod liber pașapoartele și cărțile de identitate pe teritoriul UE. Costul acestor „servicii” - 1.800 de euro de persoană. În cursul săptămânii trecute, suspectul a fost reținut în timp ce primea 5.800 de dolari pentru emiterea unor pașapoarte false și introducerea a trei imigranți străini pe teritoriul Slovaciei. În plus, a fost stabilită implicarea unui grup de transcarpatieni în alte câteva scheme de realizare a documentelor false.

În cadrul dosarului penal au fost efectuate mai multe percheziții, inclusiv la locul de reședință a inculpatului. Au fost stabilite toate circumstanțele infracțiunii, precum au fost desscoperite și alte persoane care ar putea fi implicate în rețeaua de falsificare a  pașapoartelor. În același timp, oamenii legii pregătesc o moțiune pentru a alege o măsură de reținere a suspectului sub formă de detenție.

Notă: în conformitate cu art. 62 din Constituția Ucrainei, o persoană este considerată nevinovată de săvârșirea unei infracțiuni și nu poate fi supusă pedepsei penale până când vinovăția sa nu este dovedită în mod legal și stabilită printr-o condamnare în instanță

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 416


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți