Economie
Redactor: Elvira Chilaru
26 aprilie 2021

Transcarpatienii au cumpărat mașini noi în valoare de 9 milioane de dolari de la începutul anului

Transcarpatienii au cumpărat mașini noi în valoare de 9 milioane de dolari de la începutul anului
26 aprilie 2021

Transcarpatienii au cumpărat mașini noi în valoare de 9 milioane de dolari de la începutul anului

În primul trimestru al acestui an, 290 de mașini noi au fost achiziționate în raionul Ujgorod. Suma achizițiilor a fost de 9 milioane de dolari SUA.

Skoda a fost lider printre branduri în ianuarie-martie. Aproape 60 de astfel de mașini noi au fost înregistrate în regiune. Pe lângă acestea, Toyota, Renault, Kia și Hyundai au fost deseori alese, conform ratingului site-ului de vânzări auto RST.ua.

Crossover Toyota RAV4 a primit cel mai mare număr de vânzări printre modele și a acoperit 10% din piață. De asemenea, în regiune s-au înregistrat adesea KiaSportage și Skoda Octavia.

Peste 80% dintre mașinile înmatriculate sunt crossover-uri. Ponderea mașinilor echipate cu motoare diesel a reprezentat 25% din piață, iar capacitatea medie a motorului a fost de 1,9 litri. Mașinile cu un preț cuprins între 17 și 35 de mii de dolari au primit o cotă de piață de 65%. Prețul mediu al fiecărei mașini înmatriculate în primul trimestru a depășit 31 de mii de dolari.

În total, în primul trimestru al acestui an, ucrainenii au cumpărat 21.000 de mașini noi. Achizițiile s-au ridicat la 660 milioane de dolari SUA. Liderul dintre mărci în ianuarie-martie a fost Toyota, iar printre modele - Toyota RAV4. Cele mai scumpe mașini din primul trimestru au fost Rolls-Royce Cullinan și Wraith (fiecare aproape 500 de mii de dolari); unul Aston Martin DB11 (270.000 $) și două DBX (260.000 $ fiecare), trei Bentley Flying Spur, trei Continental GT și cinci Bentayg (fiecare costând aproape 300.000 $).

Se va reaminti, că în 2020, în Ujgorod și regiunea Transcarpatia  au fost vândute 1.200 de mașini noi în valoare de peste 34 de milioane de dolari. Atunci cel mai bine vândut a fost crossover-ul Renault Duster.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 350


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți