Economie
Redactor: Elvira Chilaru
22 martie 2022

Trei bănci din Belarus au fost deconectate de la SWIFT

Trei bănci din Belarus au fost deconectate de la SWIFT
22 martie 2022

Trei bănci din Belarus au fost deconectate de la SWIFT

Trei mari bănci din Belarus au fost deconectate  de la sistemul internațional de plăți SWIFT. Acestea sunt Belagroprombank, Development Bank of Belarus și Dabrabyt Bank.

Acest lucru a fost raportat în canalul Telegram Naviny.by.

Se observă că, începând de astăzi, cardurile bancare ale acestor instituții nu mai pot susține plățile  în Uniunea Europeană.

Anterior, pe 10 martie, Belagroprombank a anunțat că va continua să funcționeze „normal” în ciuda unei deconectării temporare de la SWIFT.

Pe 11 martie, Banca de Dezvoltare a Belarusului a numit deconectarea de la SWIFT o măsură „temporară” și și-a anunțat intenția de a utiliza sisteme alternative de transmitere a informațiilor financiare.

Pe 9 martie, Consiliul Uniunii Europene a aprobat noi sancțiuni sectoriale împotriva Rusiei și Belarusului pentru agresiune armată împotriva Ucrainei. În special, accesul la SWIFT al trei bănci din Belarus este restricționat, iar importul de euro în Belarus este interzis.

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului pentru invadarea Ucrainei.

Comandamentul militar ucrainean a declarat amenințarea cu un atac de pe teritoriul Belarusului în direcția Volyn. În special, ofensiva planificată este evidențiată de plecarea diplomaților belaruși din Ucraina.

Președintele consiliului de administrație al căilor ferate ucrainene  Ukrzaliznytsia, Oleksandr Kamyshin, a spus că legătura feroviară cu Belarus nu mai funcționează.

Potrivit Ministerului Apărării, armata belarusă nu dorește să execute ordinele comandamentului său și este gata să se predea.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 275


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți