Economie
Redactor: Mirela Amarie
03 decembrie 2021

Trei orfani din regiunea Cernăuți și-au cumpărat propriile case cu ajutorul statului

Trei orfani din regiunea Cernăuți și-au cumpărat propriile case cu ajutorul statului
03 decembrie 2021

Trei orfani din regiunea Cernăuți și-au cumpărat propriile case cu ajutorul statului

Trei orfani din regiunea Cernăuți și-au cumpărat propriile case, banii necesari fiind alocați de către stat. Drept urmare, fiecare dintre beneficiari a primit câte 371 mii de grivne. Cu aceste fonduri, unul dintre tineri a cumpărat o casă în satul Camenca (Petriceni), altul a cumpărat un apartament în Hliboca (Adâncata), iar o fată a cumpărat o casă în satul Budineț.

Cu acest prilej, Dmytro Kozariyciuk, șeful Administrației de Stat Raionale Cernăuți, i-a felicitat pe beneficiari pentru achiziție.

 „Fiecare copil care se confruntă cu dificultăți trebuie să aibă atât harul, cât și grija lui Dumnezeu. De aceea, prioritatea activității guvernului de astăzi este asigurarea de locuințe pentru orfani”, a spus Dmytro Kozariyciuk.

Cei trei tineri au folosit subvenția relevantă de la bugetul de stat, venită în regiune în anul 2020, pentru a cumpăra case și apartamente.

Există o condiție, banii trebuie cheltuiți în termen de un an de la data creditării lor într-un cont special la o bancă autorizată. Beneficiarii trebuie să caute și să aleagă locuințe în mod independent pe piața primară sau secundară în orice localitate din Ucraina.

În total, în 2020, regiunea Cernăuți a primit aproximativ 14,5 milioane de grivne pentru a plăti compensații bănești orfanilor și copiilor lipsiți de îngrijirea părintească. Acestea au fost repartizate către 34 de beneficiari, iar ieri, 2 decembrie, 28 dintre aceștia și-au achiziționat deja locuințe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 528


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți