Economie
Redactor: Elvira Chilaru
02 august 2021

Trenuri „interurbane” confortabile spre Ucraina lansate din Ungaria

Trenuri „interurbane” confortabile spre Ucraina lansate din Ungaria
02 august 2021

Trenuri „interurbane” confortabile spre Ucraina lansate din Ungaria

„Stația de Vest” a Budapestei (Newgate) este încă în curs de reparații majore, dar au fost deja lansate trenuri  interurbane, în special, în direcția Ucrainei - pe ruta „Budapesta-Nyíregyháza”.

"Mișcarea trenurilor din gara Newgate din Budapesta a fost deja lansată. Cu toate acestea, reparațiile sunt încă în curs de desfășurare în interior. Pentru a nu căuta o casă de bilete mult timp, arunc un punct de reper. Biletele se vând temporar în containere albastre în  stradă. Încă un plus pentru căile ferate maghiare. Poate nu sunt noi vagoanele, dar există aer condiționat, mese pliante, cabine, wifi stabil, priză + usb sub fiecare scaun", scrie Taras Vakula pe Facebook.

Vom reaminti, Gara Nyugati este una dintre cele trei gări principale din Budapesta, în afară de Keleti și Delhi. Clădirea gării a fost construită între 1874 și 1877 sub conducerea arhitectului și inginerului francez Gustave Eiffel, creatorul Turnului Eiffel. Cea mai aglomerată stație din Budapesta are nevoie de  mult timp pentru  reconstrucții majore. Planurile de reparații au fost elaborate  în 2007, dar banii nu au fost aprobați de parlament.

Reconstrucția a început de curând, cu  reconstrucția și extinderea rețelei feroviare.

Compania feroviară MAV a achiziționat, de asemenea, trenuri cu etaj, care pot primi  încă o treime de pasageri.

Sala, proiectată de Gustave Eiffel, și reconstrucția acoperișului fac parte dintr-o investiție separată, lucrările de reparații vor fi finalizate în septembrie. Și finalizarea completă a lucrărilor la stație este planificată să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2022.  Până în 2030, au fost elaborate planuri pentru construirea unui tunel, care să conecteze zona Gării de Sud și Gara de Vest din Budapesta.

La 9 decembrie 2018, a început circulația regulată a trenului Intercity Latorytsia № 33/34 pe ruta Budapesta-Mucacevo-Budapesta.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 372


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți