Economie
10 noiembrie 2021

Trenurile de călători din Ucraina vor fi gestionate de Deutsche Bahn

Trenurile de călători din Ucraina vor fi gestionate de Deutsche Bahn
10 noiembrie 2021

Trenurile de călători din Ucraina vor fi gestionate de Deutsche Bahn

Ministrul Infrastructurii din Ucraina, Oleksandr Kubrakov, a anunţat că, în 2022, compania naţională de transport feroviar a Ucrainei, Ukrzalizniţa, va transfera managementul transportului de călători către Deutsche Bahn DB Engineering&Consulting, scrie Korrespondent, potrivit RRA.

 
„Conform planului, de anul viitor, vom transfera managementul transportului de călători către conducerea Deutsche Bahn Consulting. Vreau să amintesc că Deutsche Bahn are o astfel de experienţă în Kazahstan şi este o experienţă destul de reuşită", a subliniat ministrul.
 
Potrivit oficialului, în momentul de faţă, compania implementează prima etapă a cooperării cu partea ucraineană, care presupune furnizarea de servicii de consultanţă. Preşedintele Volodimir Zelenski, a anunţat, la rândul său, că, în următorii doi ani, Ukrzalizniţa va achiziţiona 500 de vagoane de călători.
 
„Anul acesta, Ukrzalizniţa va primi 20 de vagoane de dormit noi. Acestea vor fi primele din cele 100 de vagoane anunţate anterior. Planificăm să construim alte 500 de astfel de vagoane în următorii doi ani. Este vorba despre 500 de vagoane de dormit autohtone moderne", a afirmat Zelenski.
 
Ziarul Korrespondent aminteşte că, în cursul acestei veri, Ukrzalizniţa a semnat un acord cu Deutsche Bahn, iar BERD a acceptat să ofere companiei ucrainene un grant nerambursabil care acoperă integral plata pentru serviciile de consultanţă furnizate de compania germană.
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 458


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți