Economie
29 aprilie 2021

Turism gastronomic: „Casa cu miere” din Transcarpatia

Turism gastronomic: „Casa cu miere” din Transcarpatia
29 aprilie 2021

Turism gastronomic: „Casa cu miere” din Transcarpatia

La  Clubul de presă din Ujgorod  a fost prezentat Coșul cu miere transcarpatic, produs de celebra „Casă cu miere”, care a împlinit  10 ani de la fondare.

Potrivit președintelui Organizației Turistice Transcarpatice Fedor Șandor, familia Peresta  din Transcarpatia se numără printre fondatorii  turismului cu miere, au creat prima sală de degustare a mierii  din Ucraina - „cuvântul primii referitor la  casa de miere Peresta  poate fi folosit de multe ori ", spune Șandor.

Ludmila Peresta, cofondator al Casei dulci a spus că anul trecut albinele  au colectat puțină miere și a glumit: „Probabil că albinele au fost și ele în carantină, precum și oamenii. Dar acum și albinele noastre zboară, lucrează și sperăm că vom putea prezenta mai multe produse".

În general, fondatorii au prezentat doar o parte din produsele care sunt fabricate în „Casa cu miere”, deoarece, au  zeci de varietăți de produse.

În primul rând, bineînțeles, miere „Casa de miere” prezintă mierea de  mai, de salcâm,  de pădure pădure și ierburi.

Aici, în special, fac  săpun de miere, propolis, acadele cu propolis, lumânări de ceară,  propolis obișnuit (soluție de alcool), care este utilizat pentru a trata diverse răceli. De asemenea, s-au făcut spray-uri nazale și pentru gât. Balsamul de buze este format din ulei de măsline, propolis, vitamine, precum și crema de mâini conține aceste substanțe. „Cosmetica pentru miere este o nouă linie Bee Kiss - conține cremă de față, cremă de mâini,  balsam de buze”, a spus doamna Ludmila.

„Crema de propolis va ajuta la vindecarea rănilor, conține  castan,  unguent  de consolă și produse apicole”, continuă doamna Ludmila.

„Nu este o miere care poate fi unsă pe față, nu, poate fi mâncată. Există echipamente speciale cu care se produce miere-cremă. Mierea cremă este mai slabă, nu se întărește, este întotdeauna moale, foarte fragedă. Adăugăm fructe de pădure sublimate uscate - căpșuni, coacăze, zmeură și avem diferite tipuri. Boabele dau culoare și gust. Mulți oameni sunt sceptici, dar când gustă, aproape imediat cer borcane mai mari”, zâmbește Ludmila.

Un alt produs popular este polenul de albine. Multe produse care conțin alcool. Există un balsam de miere (pe ierburi, nuci etc.).

„Există un magazin online, datorită căruia supraviețuim, vindem produse. Avem propria noastră bază de clienți - aceștia sunt oamenii care cumpără  constant”, spune coproprietara.

De asemenea, dacă vizitați „Casa de miere”, veți vedea multe lucruri interesante. De exemplu, un stup de sticlă, unde puteți vedea cum funcționează albinele în stup, există un extractor de miere. De asemenea, puteți asculta zumzetul albinelor. Avem o colecție de miere din 62 de țări, o hartă unică a Ucrainei în faguri etc.”, a spus Ludmila Peresta.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 536


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți