Economie
25 august 2021

Ucraina a finalizat campania de recoltare la grâu, orz, mazăre și rapiță

Ucraina a finalizat campania de recoltare la grâu, orz, mazăre și rapiță
25 august 2021

Ucraina a finalizat campania de recoltare la grâu, orz, mazăre și rapiță

Ucraina a anunțat oficial că a finalizat campania de recoltare a grâului cu un randament foarte bun pe hectarele cultivate. La medie, producția de grâu din fermele ucrainiene a fost de 4,62 de tone la hectar.

Potrivit Ministerului Agriculturii din Ucraina, până la 19 august, fermierii ucraineni au recoltat 9,9 milioane de hectare de cereale și leguminoase, sau 62% zona planificată. Volumul recoltei a fost de 43,7 milioane de tone, cu un randament mediu de 4,6 de tone la hectar.

Fermierii au recoltat 32 de milioane de tone de grâu cu un randament mediu de 4,62 tone la hectar de pe o suprafață de 6,9 milioane de hectare (98 la sută din suprafața planificată).

În Ucraina, 10,027 milioane tone de orz au fost, de asemenea, recoltate, cu un randament mediu de 4,1 tone la hectar de pe 2,4 milioane ha (99 la sută din suprafață), 559.000 de tone de mazăre cu un randament mediu de 2,32 de tone la hectar de pe o suprafață de 241.000 de hectare (99 la sută din suprafață).

În plus, fermierii au recoltat 2,7 milioane de tone de rapiță cu un randament mediu de 2,75 de tone la hectar. Suprafața recoltată cu rapiță a fost de 996.000 de hectare (99 la sută din suprafața planificată).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 304


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți