Economie
Redactor: Mirela Amarie
05 februarie 2021

Ucraina: A fost votată legea care anulează autorizațiile speciale pentru reconstrucția drumurilor

Ucraina: A fost votată legea care anulează autorizațiile speciale pentru reconstrucția drumurilor
05 februarie 2021

Ucraina: A fost votată legea care anulează autorizațiile speciale pentru reconstrucția drumurilor

Parlamentul ucrainean a permis reconstrucția drumurilor fără obținerea autorizației de construire.

Legea simplifică procedura pentru obținerea dreptului de a efectua lucrări de construcție la reconstrucția sau revizia drumurilor, care pe clase de consecințe (responsabilitate) aparțin obiectelor cu consecințe medii (CC2) și semnificative (CC3).

De asemenea, de la 1 mai 2021 este prevăzută crearea condițiilor de urbanism și a restricțiilor în Sistemul Electronic de Stat Unificat în domeniul construcțiilor.

Trebuie remarcat faptul că parlamentarii au discutat și despre împuternicirile arhitecților șefi ai orașului și raionului de a coordona planificarea urbană și proiectarea arhitecturală a facilităților situate în partea istorică a orașului, zonele istorice, autostrăzile și piețele de importanță.

 Înainte de a doua lectură, comitetul de profil a eliminat astfel de competențe din document din cauza contradicțiilor sale cu prevederile legilor actuale, care reglementează absența oricărei aprobări a documentației de proiect pentru construcția de facilități de către autoritățile executive și conducerile locale.

Cu toate acestea, în timpul examinării, în sala de ședințe, 227 de deputați ai poporului au votat în favoarea amendamentului, care le-a conferit arhitecților principali ai orașelor dreptul de a coordona planificarea urbană și proiectarea arhitecturală a facilităților.

Vă reamintim că, în Ucraina se intenționează să se organizeze licitații pentru șase proiecte de construcție a drumurilor de concesiune, pentru care va plăti statul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 424


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți