Economie
Redactor: Mirela Amarie
15 aprilie 2022

Ucraina a simplificat înregistrarea mașinilor și echipamentelor agricole

Ucraina a simplificat înregistrarea mașinilor și echipamentelor agricole
15 aprilie 2022

Ucraina a simplificat înregistrarea mașinilor și echipamentelor agricole

Ministerul Politicii Agrare și guvernul Ucrainei continuă să lucreze asupra asigurării securității alimentare a statului și simplificării condițiilor de desfășurare a afacerilor în timpul legii marțiale.

Odată cu începutul lucrărilor de primăvară pe teren, pe fondul războiului, aceste probleme au devenit deosebit de importante. Una dintre cele mai acute a fost asigurarea cu mijloace tehnice a producătorilor agricoli.

Pentru a simplifica înregistrarea de stat a utilajelor pentru persoane fizice și întreprinderi, este nevoie de modificarea anumitor norme care reglementează această activitate.

Noua rezoluție adoptată de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei va aduce o procedură simplificată pentru înregistrarea vehiculelor în timpul legii marțiale, care va include:

  • reducerea listei de documente de înmatriculare a autoturismelor la minimumul necesar;
  • inspecția mașinilor în timpul înmatriculării va fi efectuată de inspectorii de stat dacă este posibil;
  • acceptarea cererilor de înmatriculare a autoturismelor de principalele departamente ale Serviciului Alimentar și Consumatorului de Stat, pe principiul extrateritorialității.

Actul mai prevede că, în termen de șase luni de la data încetării sau desființării legii marțiale sau a stării de urgență, persoanele fizice și entitățile economice care operează autoturismele care au fost înmatriculate temporar în perioada legii marțiale sau a stării de urgență sunt obligate să efectueze înregistrarea de stat a autoturismelor în conformitate cu cerințele Legii Ucrainei „Cu privire la traficul rutier” și Procedura specificată.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 217


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți