Economie
Redactor: Mirela Amarie
10 decembrie 2021

Ucraina ar putea importa gaz din Croația

Ucraina ar putea importa gaz din Croația
10 decembrie 2021

Ucraina ar putea importa gaz din Croația

Operatorul sistemului de transport al gazelor din Ucraina” (GTS Ucraina) lucrează la crearea unei rute de livrare a gazelor naturale lichefiate din Croația prin Ungaria până la granița cu Ucraina, a scris compania  pe pagina sa de Facebook.

Cu o zi înainte, președintele Ucrainei și prim-ministrul croat au discutat despre securitatea energetică și provocările din acest domeniu în cadrul unei întâlniri de la Kiev. Ei au început o conversație de fond despre diversificarea aprovizionării cu energie, în special, gaze naturale lichefiate, se menționează în raport.

La 1 ianuarie 2021, pe insula Krk din Croația a fost lansat un terminal de gaze naturale lichefiate (LNG)  plutitor cu o capacitate de 2,6 miliarde de metri cubi pe an, ceea ce deschide accesul la piața globală de LNG.

 „Operatorul GTS Ucraina” lucrează la crearea unei rute de livrare a gazelor naturale lichefiate din Croația prin Ungaria până la granița cu Ucraina. O condiție esențială pentru posibilitatea livrării de gaze naturale în această direcție este crearea de facilități garantate pentru transportul gazelor naturale în direcția Ungaria către Ucraina, lucru asupra căruia se lucrează împreună cu diplomații ucraineni”, citim în comunicat.

Integrarea piețelor croate și ucrainene a gazelor naturale va permite stocarea gazului croat în instalațiile subterane de stocare a gazelor din Ucraina, ceea ce va consolida securitatea energetică în regiune.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 197


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți