Economie
Redactor: Mirela Amarie
09 iulie 2021

Ucraina: Au crescut de 11 ori importurile de gaze

Ucraina: Au crescut de 11 ori importurile de gaze
09 iulie 2021

Ucraina: Au crescut de 11 ori importurile de gaze

În luna iunie, Ucraina a crescut de 11 ori importurile de gaze comparativ cu luna mai. Volumul aprovizionărilor către direcția europeană s-a ridicat la aproape 90.250 milioane de metri cubi.

 „În iunie 2021, volumul transportului de gaze din UE către Ucraina se ridică la aproape 90,25 milioane de metri cubi, care este de 11 ori mai mare decât volumul lunii mai. 100% din volumul de gaz a fost importat prin inversare virtuală din Ungaria”, se arată în comunicatul operatorului Sistemului de transport al gazelor naturale din Ucraina.

În doar cele 6 luni ale anului 2021, au fost importate 651,46 milioane de metri cubi de gaze, în special în cadrul vămii pentru depozitare în instalații subterane de stocare a gazului 97,09 metri cubi.

Exporturile nete de gaze naturale din Ucraina către țările europene, în iunie, s-au ridicat la 14,92 milioane de metri cubi, iar reexport - 6,63 milioane de metri cubi. În total pentru prima jumătate a anului 2021 au fost exportați 63,72 milioane de metri cubi de gaze naturale și reexportat din depozitul vamal 689,47 milioane de metri cubi.

Tot în iunie, peste 6 milioane de metri cubi de gaz stocat în depozitul vamal din locurile de păstrare subterane ucrainene au fost reexportați în România prin coridorul de gaze trans-balcanic.

Motivul acestei creșteri fost închiderea gazoductului rusesc „Fluxul Turcesc” în perioada 22-28 iunie pentru lucrări de reparații și întreținere.

Operatorul a subliniat că Ucraina continuă să coopereze cu parteneri din România și R. Moldova pentru dezvoltarea transportului de gaze naturale de-a lungul rutei trans-balcanice pentru a crește capacitatea de import.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 194


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți