Economie
Redactor: Mirela Amarie
02 iulie 2021

Ucraina: Deputații au abolit zona economică liberă „Crimeea”

Ucraina: Deputații au abolit zona economică liberă „Crimeea”
02 iulie 2021

Ucraina: Deputații au abolit zona economică liberă „Crimeea”

Rada Supremă, ieri, 1 iulie, a abolit regimul zonei economice libere din Crimeea. 328 de deputați au susținut proiectul de lege №5502-d.

Legea reglementează, de asemenea, procedura de intrare și ieșire de teritoriul ocupat temporar (abreviat „TOT”). Cetățenii Ucrainei au dreptul la intrarea și ieșirea liberă și neimpedimentată de pe „TOT” numai prin punctele de control de intrare și ieșire, unde se efectuează controlul temporar la frontieră pentru prezentarea oricărui document specificat de articolul 5 din Legea „Cu privire la cetățenia Ucrainei” sau articolul 2 din legea „Cu privire la procedura de ieșire din Ucraina și de intrare în Ucraina de către cetățenii Ucrainei”.

Astfel, străinii și apatrizii intră și ies numai prin punctele de trecere a frontierei, pentru prezentarea pașaportului străinului (documentul care atestă identitatea străinului sau apatrizului) și permisiunea specială luând în considerare prevederile legii „Cu privire la statutul juridic al străinilor și apatrizilor.

Procedura de intrare a ucrainenilor, străinilor și apatrizilor pe teritoriul ocupat temporar și ieșirea de pe acesta va fi stabilită de guvern.

De asemenea, legea consacră dreptul la asistență juridică secundară gratuită pentru cetățenii Ucrainei care locuiesc în Crimeea și asigură exercitarea dreptului la moștenire pentru astfel de persoane.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 533


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți