Economie
27 ianuarie 2021

Ucraina: Fondurile funciare ale statului sunt transferate în proprietatea comunelor

Ucraina: Fondurile funciare ale statului sunt transferate în proprietatea comunelor
27 ianuarie 2021

Ucraina: Fondurile funciare ale statului sunt transferate în proprietatea comunelor

Moratoriul la vânzarea terenurilor din Ucraina, care a existat de zeci de ani, a dezvoltat piața subterană, a determinat productivitatea scăzută a fermelor, furtul de terenuri prin scheme și corupția pe piața funciară. Sarcina reformei funciare este de a reglementa piața funciară, de a preveni schemele de corupție în relațiile funciare, de a face relațiile de gestionare a terenurilor clare și transparente și, cel mai important, de a da un impuls economiei ucrainene.

Șeful administrației regionale de stat Transcarpatia,  Anatoliy  Poloskov a comentat implementarea reformei funciare.

„Datorită reformei de descentralizare, terenurile statului sunt transferate pe deplin  la dispoziția comunelor. În domeniul relațiilor funciare va exista simplificarea și îmbunătățirea procedurilor, adică dereglementarea gestionării terenurilor. Dreptul de preemțiune va fi aplicat - chiriașul va avea dreptul de preemțiune de a a achiziționa  terenuri. Se prevede planificarea spațială  - o  planificare  cuprinzătoare a teritoriilor comunitare și crearea condițiilor pentru investiții. Transparența sistemului va asigura publicitatea și deschiderea informațiilor despre terenuri și resurse", a spus Anatoliy Poloskov.

Șeful administrației regionale de stat a menționat, de asemenea, că reforma funciară are în vedere licitația electronică a terenurilor - o modalitate echitabilă și deschisă de a participa  la licitații, depășirea corupției și a raidurilor funciare.

"Reforma funciară este una dintre reformele - cheie ale țării, al cărei efect va fi resimțit de fiecare cetățean și este singurul generator  puternic neutilizat al economiei", a spus șeful regiunii.

Reforma funciară în această etapă nu prevede deschiderea pieței pentru terenurile în proprietate de stat și comunală, admiterea persoanelor juridice și a cetățenilor străini. Reforma funciară este o raționalizare a pieței funciare. Piața funciară va  da un impuls economiei. Datorită reformei, Ucraina va putea adăuga în mod constant circa  un procent în fiecare an  la ritmul de creștere economică. Deschiderea pieței funciare este o oportunitate de a spori bunăstarea țăranilor și de a forma o clasă de mijloc în zonele rurale și de a reduce migrația forței de muncă.

Potrivit autorilor reformei din Ucraina, piața funciară are menirea de a satisface dreptul de bază al ucrainenilor de a dispune de proprietatea lor (la fel ca de  apartament, mașină sau telefon). Terenul va fi folosit mai productiv, deoarece fermierii vor investi fără teamă în propriul lor teren (vor cumpăra utilaje, vor investi în amenajarea și ameliorarea terenurilor , se vor  utiliza tehnologii noi). Reforma funciară reduce oportunitățile de raiduri funciare. Impozitele le va obține comunitatea,  aceasta este o oportunitate certă de a  dezvolta comunele nou create (școli, grădinițe, drumuri etc.).

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 482


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți