Economie
Redactor: Elvira Chilaru
24 ianuarie 2021

Ucraina: Înmatricularea „eurorablelor” pentru suma de 1000 euro – propunere în Parlamentul de la Kiev

Ucraina: Înmatricularea „eurorablelor” pentru suma de 1000 euro – propunere în Parlamentul de la Kiev
24 ianuarie 2021

Ucraina: Înmatricularea „eurorablelor” pentru suma de 1000 euro – propunere în Parlamentul de la Kiev

Comisia pentru finanțe, impozite și politici vamale recomandă Radei Supreme să adopte proiectele  de lege privind stabilirea temporară a ratei maxime de vămuire a mașinilor importate în Ucraina, cu încălcarea reglementărilor vamale până la sfârșitul anului 2020 – la 1.000 de euro.

Potrivit portalului Ukrinform, citat de Agenția BucPress, decizia relevantă a fost luată într-o ședință a comisiei, joi, 21 ianuarie.

Potrivit vicepreședintelui Comitetului, Oleksandr Kovalciuk, au fost elaborate două proiecte de lege care propun modificări la codurile fiscale și vamale.

Acestea oferă o abordare unică a vămuirii autovehiculelor fără niciun fel de avantaje și excepții, se aplică tuturor vehiculelor care au intrat în Ucraina înainte de sfârșitul anului 2020 cu încălcarea reglementărilor vamale, precum și care vizează completarea bugetului și facilitarea activității organelor de drept.

Se propune acordarea  posibilității de vămuire a mașinilor care au fost importate cu încălcarea reglementărilor vamale timp de 180 de zile la o rată care nu depășește 1.000 de euro. Parlamentarii propun utilizarea fondurilor obținute de la vămuire  pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

„În dispozițiile finale ale proiectului de lege, propunem să utilizăm fondurile primite din vămuirea completă a vehiculelor pentru vaccinarea ucrainenilor împotriva infecției cu coronavirus, plata suplimentară către medici, achiziționarea de echipamente etc.”, a spus vorbitorul.

Anterior, portalurile de știri au informat, că  guvernul a permis amendarea proprietarilor „eurorablelor”. La începutul lunii ianuarie, în regiunea Harkov, poliția  a început să emită amenzi proprietarilor „eurorablelor”.

Poliția de patrulare transcarpatică a declarat pentru Mukachevo.net că nu intenționează încă să amendeze proprietarii „eurorablelor” din Transcarpatia.

"Până în prezent nu au fost primite ordine. Dacă există ordine și algoritmul este prescris, poliția va acționa în conformitate cu algoritmul acțiunilor. Până în prezent e  imposibil să vorbim despre orice restricții sau acțiuni ale poliției împotriva deținătorilor de asemenea autoturisme„,  a declarat serviciul de presă al Departamentului Poliției Naționale din Transcarpatia.

Amintim, pe 3 noiembrie, deținătorii de „eurorable”au  cerut de la Volodimir Zelenski să îndeplinească promisiunea de vămuire a mașinilor la preț mic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 974


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți