Economie
Redactor: Mirela Amarie
18 martie 2022

Ucraina intenționează să primească de la FMI banii rămași din fondul anti-COVID

Ucraina intenționează să primească de la FMI banii rămași din fondul anti-COVID
18 martie 2022

Ucraina intenționează să primească de la FMI banii rămași din fondul anti-COVID

Ucraina și Fondul Monetar Internațional discută despre un nou program de ajutor al țării, în baza căruia Kievul dorește să obțină tot ce a mai rămas din fondul anti-coronavirus al FMI în valoare de 650 de miliarde de dolari.

Acest lucru a fost declarat de ministrul de Finanțe al Ucrainei, Serhiy Marcenko, într-un interviu pentru RBK-Ucraina.

„Discutăm asupra unui nou program. Vorbim despre repartizarea fondurilor (650 de miliarde de dolari) pentru a susține economiile tuturor țărilor afectate de coronavirus. Ne dorim ca țările dezvoltate să creeze un program pentru noi, conform căruia să transfere o parte din drepturile lor speciale de împrumut, pe care ele nu le-au folosit, pentru a sprijini Ucraina. Acesta este programul despre care discutăm în prezent”, a explicat Serhiy Marcenko.

Ministrul a remarcat că, miniștrii de finanțe din G7 susțin această problemă. Țările de Jos sunt, de asemenea, pregătite să se alăture programului, iar alte țări pot fi eligibile. În special, la discuție ia parte șefa Ministerului de Finanțe al Canadei, Chrystia Freeland, care ajută Ucraina.

Avantajul pentru Ucraina este că, deși aceste fonduri sunt considerate credit, nu trebuie să fie rambursate, trebuie doar să se plătească pentru conversie. Astfel, pentru Ucraina vor fi practic fonduri nerambursabile.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 268


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți