Economie
13 octombrie 2021

Ucraina la 100 de zile de la liberalizarea pieței terenurilor: au fost vândute 70 mii de hectare

Ucraina la 100 de zile de la liberalizarea pieței terenurilor: au fost vândute 70 mii de hectare
13 octombrie 2021

Ucraina la 100 de zile de la liberalizarea pieței terenurilor: au fost vândute 70 mii de hectare

În perioada de funcționare a pieței terenurilor agricole din Ucraina, au avut loc 28 de mii de tranzacții de cumpărare sau vânzare a terenurilor, suprafața totală constituind 70 de mii de hectare.

Prețul mediu de comercializare a fost de aproape 44 mii grivne per hectar (1440 de euro).

Potrivit Agroportal.ua, astfel de rezultate ale pieței funciare înregistrate timp de 100 de zile au fost anunțate de ministrul politicii agricole și alimentare din Ucraina, Roman Leșcenko.

„Dacă luăm numărul total al tuturor tranzacțiilor de terenuri agricole, atunci costul mediu pentru un hectar începând cu 9 octombrie este de 43 879 grivne”, a specificat Roman Leșcenko.

Acesta a adăugat că prețul de peste 40 de mii de grivne era previzibil și că procesul de stabilire a prețurilor de piață se desfășoară conform prognozelor.

„Desigur, avem diferiți indicatori, de exemplu, în regiunea Kievului pentru un teren prețul mediu a fost de 240 mii grivne per hectar. Acesta este un teren care nu este folosit în scopuri agricole. Acest lucru este absolut normal, deoarece orașul Kiev și teritoriile înconjurătoare sunt decisive în formarea prețurilor terenurilor destinate scopurilor neagricole”, a explicat Roman Leșcenko.

El a adăugat că, în general, costul terenurilor este mai mare decât media ponderată a valorii normativ-monetare a terenurilor din Ucraina și timp de 100 de zile a fost înregistrată o dinamică de creștere a prețurilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 318


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți