Economie
Redactor: Elvira Chilaru
01 februarie 2022

Ucraina: prețul pentru o pungă de plastic de unică folosință trebuie să fie de cel puțin 2 grivne

Ucraina: prețul pentru o pungă de plastic de unică folosință trebuie să fie de cel puțin 2 grivne
01 februarie 2022

Ucraina: prețul pentru o pungă de plastic de unică folosință trebuie să fie de cel puțin 2 grivne

Guvernul de la Kiev a stabilit prețuri minime de vânzare cu amănuntul pentru pungile de plastic.

Decizia intră în vigoare la 1 februarie 2022. Acest lucru va limita circulația pungilor de plastic și va îmbunătăți situația de mediu din țară, potrivit concepției guvernului.

„Fiecare ucrainean folosește circa 500 de pungi de plastic pe an. Ele ne servesc  doar câteva minute și apoi se descompun peste un secol, poluând mediul. Adoptarea prețurilor minime de vânzare cu amănuntul la pungile de plastic va încuraja cetățenii să folosească pungi ecologice reutilizabile și să protejeze mediul. și sănătatea umană de la impactul nociv al microplasticelor", a spus prim-viceministrul Economiei al Ucrainei, Denis Kudin.

Astfel, prețurile minime de vânzare cu amănuntul pentru pungi cu pereții de peste 50 de micrometri grosime, destinate ambalării și transportului de mărfuri și produse la punctele de vânzare cu amănuntul, catering și service vor fi:

2,00 UAH – pungă fără mânere și pliuri laterale;

2,50 UAH – puingă fără mânere, dar cu pliuri laterale sau cu mânere fără pliuri laterale;

3,00 UAH - pungă cu mânere și pliuri laterale.

Se va aminti că în iunie 2021 a intrat în vigoare Legea „2051” 1 „Cu privire la restricționarea circulației pungilor de plastic pe teritoriul Ucrainei”. În special, legea interzice distribuirea gratuită a pungilor de plastic în unitățile de vânzare cu amănuntul și de catering începând cu 10 decembrie 2021.

Cu toate acestea, aceste cerințe nu se aplică pungilor de plastic biodegradabile și ultra-subțiri destinate ambalării și transportului de pește proaspăt, carne, produse vrac, gheață și utilizate ca ambalaj primar până la 1 ianuarie 2023.

În plus, din 10 martie 2022, este interzisă distribuirea în magazine și unități de alimentație a pungilor de plastic ultrasubțiri (cu pereții mai mici de 15 micrometri), subțiri (cu pereții cu grosimea de 15 până la 50 micrometri) și oxo-descompozabile.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 456


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți