Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 februarie 2022

Ucraina și Turcia au semnat un acord de liber schimb

Ucraina și Turcia au semnat un acord de liber schimb
04 februarie 2022

Ucraina și Turcia au semnat un acord de liber schimb

Ucraina și Turcia au semnat un acord de liber schimb. La ceremonie au participat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Președintele Turciei, Recep Erdogan, evenimentul fiind difuzat de serviciul de presă al Biroul Președintelui Ucrainei pe Facebook.

Semnăturile au fost puse de către premierul ucrainean, Denis Șmigal, și ministrul comerțului al Turciei, Mehmet Muș.

Poziția de bază a documentului este stabilirea de către Turcia a taxelor vamale de 0% pentru 10 337 de articole de produse, ceea ce reprezintă 95% din numărul total de mărfuri exportate de Ucraina. În plus, contingente tarifare sau taxe reduse se vor aplica altor 1 348 de articole.

Cu ajutorul acordului, Ucraina va obține condiții îmbunătățite pentru accesul pe piața turcă a produselor agricole prelucrate datorită taxei de 0% la proviziile turcești.

Acordul prevede, de asemenea, eliminarea completă a taxelor turcești asupra produselor industriale. Astfel, se impun taxe zero pentru 510 din 840 de bunuri metalurgice, 130 au fost parțial reduse și 167 de bunuri metalurgice vor avea cote de cel puțin 411 000 de tone.

În plus, mărfurile produse de Ucraina din materii prime turcești după activarea acordului vor fi considerate ucrainene și vor putea intra pe piețele tuturor țărilor europene fără taxe vamale.

Conform previziunilor guvernamentale preliminare, acordul va oferi anual + 2,2% din PIB și + 2,6% din venitul gospodăriei.

Vă reamintim că, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sosit la Kiev în dimineața zilei de ieri.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 295


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți