Economie
24 decembrie 2021

Ucraina va importa gaze naturale din Ungaria

Ucraina va importa gaze naturale din Ungaria
24 decembrie 2021

Ucraina va importa gaze naturale din Ungaria

Ucraina a semnat un acord cu Ungaria privind livrarea unei capacităţi garantate de gaz naturale, începând din 1 ianuarie 2022, informează joi, citându-l pe Serghii Makogon, CEO al operatorului ucrainean de transport GTSOU.

Potrivit acordului, Ucraina va putea importa zilnic până la 8 milioane de metri cubi de gaz de pe piaţa europeană, via Ungaria, prin intermediul operatorului ungar FGSZ (Foldgazszallito).

„Introducerea capacităţii garantate de import din Ungaria contribuie la diversificarea surselor de gaz şi întărirea securităţii energetice a Ucrainei”, a subliniat într-o declaraţie GTSOU. Traderii ucraineni de gaz vor avea astfel acces şi la terminalul pentru gaz natural lichefiat de pe insula croată Krk.

Prin acest acord, capacitatea de import a Ucrainei creşte cu aproape 30%. În prezent Kievul poate primi 27 mcm pe zi via Slovacia.

Ucraina trebuie să importe gaz pentru a-şi asigura peste 30% din consum. În 2020, a cumpărat 15,9 miliarde metri cubi, între care 4,2 miliarde din Ungaria, dar livrările din Ungaria au încetat după ce în septembrie Budapesta a semnat cu compania rusă Gazprom un nou acord pe termen lung de livrare de gaz ocolind Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 216


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți