Economie
18 martie 2021

Ucraina va relua exporturile de carne de pasăre spre Uniunea Europeană

Ucraina va relua exporturile de carne de pasăre spre Uniunea Europeană
18 martie 2021

Ucraina va relua exporturile de carne de pasăre spre Uniunea Europeană

Autoritățile ucrainene au anunțat miercuri că au ajuns la un acord cu Uniunea Europeană pentru a separa regiunile din țară unde nu există virusul gripei aviare de cele afectate de acest virus, în ideea reluării exporturilor de carne de pasăre spre UE, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Aceste exporturi vor avea loc, chiar dacă restricțiile vor rămâne în vigoare în zonele unde au fost câteva cazuri de gripă aviară, deoarece vor fi livrate produse sigure din zonele neafectate”, a informat Serviciul de Stat pentru Siguranţa Alimentelor şi Protecţia Consumatorului din Ucraina. Noul regim de export va intra în vigoare la data de 20 martie.

Anterior, identificarea unor cazuri de gripă aviară însemna interzicerea exporturilor din întreaga ţară. Riscul de răspândire la oameni a virusului gripei aviare este considerat scăzut însă precedentele epidemii de gripă aviară în rândul păsărilor ţinute în crescătorii a necesitat programe mari de sacrificare pentru ca epidemia să fie ţinută sub control.

La începutul lunii decembrie 2020, Ucraina a raportat un focar de gripă aviară în zona de sud a ţării şi de atunci încoace exporturile de carne de pasăre au fost suspendate.

Cantitatea totală de carne de pasăre exportată de Ucraina a crescut cu 4% în 2020 până la 431.000 de tone.

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 202


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți