Economie
19 decembrie 2020

Ucraineni la fabrici ilegale de țigări din UE: arestări în masă în România

Ucraineni la fabrici ilegale de țigări din UE: arestări în masă în România
19 decembrie 2020

Ucraineni la fabrici ilegale de țigări din UE: arestări în masă în România

În România, au fost arestați mai mulți membri ai unui  grup criminal organizat internațional angajat în producția și contrabanda cu produse de tutungerie. În total, aproximativ 50 de persoane au fost arestate, inclusiv ucraineni. Au fost confiscate echipamente costisitoare și mulți bani, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Ca urmare a unei operațiuni internaționale desfășurate de poliție în mai multe țări din UE, GCO  transnațional, care se ocupa cu comerțul ilegal pe scară largă și cu producția de produse din tutun, a fost lichidat.

Operațiunea specială a început pe 17 decembrie la 6 dimineața cu participarea polițiștilor de frontieră și a altor colaboratori ai organelor de drept. În total au fost efectuate 40 de percheziții în orașele și județele Iași, Bihor, Timiș, Galați, Constanța, Brașov, București etc.

Dosarul a început cu două investigații lansate în 2017-2019 la nivelul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), când au depistat pentru prima dată un grup transfrontalier de criminalitate organizată. A inclus cetățeni din România, R.Moldova și Ucraina care au participat la producția și vânzarea ilegală de țigări în Europa.

Membrii grupului au înființat mai multe fabrici subterane de producție și ambalare a țigărilor în mai multe state membre ale UE. Potrivit OLAF, daunele cauzate de activitățile grupului internațional sunt mai mari de 80 de milioane de euro.

În mai 2019, o parte a grupului infracțional a început să funcționeze în România. Și anume, un număr semnificativ de materiale utilizate la producerea țigărilor (etichete, filtre pentru țigări, folie de aluminiu, hârtie de ambalat) au fost produse aici. De asemenea au fost aduse  și din Bulgaria și R.Moldova, au fost transportate cu documente de transport false în alte țări europene.

În prezent sunt efectuate percheziții în birourile mai multor companii și în casele suspecților. În total, procurorul a emis 50 de mandate de arestare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 597


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți