Economie
10 martie 2022

Ucrainenii au de-acum acces la joburi în România prin platforma gratuită PRATSYA

Ucrainenii au de-acum acces la joburi în România prin platforma gratuită PRATSYA
10 martie 2022

Ucrainenii au de-acum acces la joburi în România prin platforma gratuită PRATSYA

Persoanele refugiate își pot găsi un loc de muncă oriunde s-ar afla prin platforma gratuită PRATSYA

S-a lansat PRATSYA, o platformă gratuită de recrutare dedicată refugiaților ucraineni

În cea mai mare criză umanitară din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, solidaritatea românilor a depășit granițele țării.

Seria inițiativelor prin care voluntarii caută soluții durabile care să le permită refugiaților să își reconstruiască viețile, crește de la o zi la alta

În acest context, un grup de prieteni programatori a dezvoltat în timp record platforma de recrutare https://pratsya.eu/ pentru a extinde sprijinul persoanelor refugiate care ajung în România și rămân pe termen mediu și lung, fiind în căutarea unui loc de muncă.

 Platforma este un punct de întalnire important între companiile dispuse să angajeze forță de muncă și cetățenii ucraineni, toate capabilitățile platformei fiind complet gratuite pentru ambele categorii. Nevoia de locuri de muncă a refugiaților care se stabilesc în România pe perioadă nedeterminată este acoperită de cea de recrutare pe care o au companiile.

Dincolo de emoțiile și compasiunea pentru acești oameni nevoiți să își împacheteze viețile în valize, ne-am dorit să oferim o soluție utilă pe termen mediu și lung care să le ofere șansa de trăi și de a de adapta mai ușor într-o țară nouă.

De asemenea, este o oportunitate și pentru angajatorii români să descopere și să angajeze persoane calificate în diferite industrii. Companiile și antreprenorii pot înregistra gratuit anunțuri, la fel și cei ce sunt în căutarea unui job, având posibilitatea de fi contactați direct dacă se potrivesc descrierii. Sperăm ca platforma pe care am dezvoltat-o să fie un instrument util și să coreleze cât mai multe oportunități de angajare cu oamenii potriviți aflați acum în aceste momente dificile.” declară Eugen Tache, unul dintre inițiatorii proiectului

Procesul de înscriere pe platformă este simplu, atât pentru cel care caută un loc de muncă, cât și pentru cel care recrutează și oferă posibilitatea de a alege ca anunțul să fie afișat în 5 limbi străine disponibile, la alegere.

Pentru înscriere este necesar realizarea unui cont, având apoi opțiunea a de a aplica la job-urile postate sau de a lua legătura cu un candidat, în cazul companiilor.

Demersul inițiatorilor este sprijinit de agenția de publicitate Godmother.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 428


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți