Economie
Redactor: Elvira Chilaru
30 noiembrie 2021

Ucrainenii renunță la „eurorable” pentru a nu fi amendați

Ucrainenii renunță la „eurorable” pentru a nu fi amendați
30 noiembrie 2021

Ucrainenii renunță la „eurorable” pentru a nu fi amendați

Pentru a nu primi o amendă uriașă, proprietarii de „eurorable” au început să renunțe la mașini.

Anterior, mass-media  a informat, că pe 11 noiembrie s-a încheiat perioada preferențială de vămuire a „Eurorablelor”, iar poliția a putut amenda proprietarii de mașini cu „plăcuțe europene”.

După cum notează TSN cu referire la „AvtoEvroSila”, vineri, 26 noiembrie, primul bărbat din Ucraina a dat statului camionul său cu plăcuțe euro. A făcut asta pentru că nu a avut timp să treacă mașina prin vamă, pentru a profita  de avantaje.

Cert este, că camionul său nu a intrat sub vămuirea „preferențială”. Dar după cum știți, acest lucru nu scutește de amenzi. Astfel, mașina va fi donată unor organizații de caritate - uneia dintre unitățile militare pentru transportul cadeților.

Amenda minimă pentru o mașină fără taxe vamale în Ucraina este de 8.500 grivne. În cazul depășirii semnificative a termenilor de tranzit sau import temporar al unei mașini cu numere euro, suma poate crește la 170 mii de grivne, este posibilă și confiscarea mașinii. Avocații sfătuiesc într-o astfel de situație să depună un proces verbal de furt sau să renunțe la mașină în favoarea statului.

O nouă formulă preferențială pentru vămuirea „eurorablelor” care au intrat pe teritoriul Ucrainei până la sfârșitul anului 2020 a intrat în vigoare în iunie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 446


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți