Economie
Redactor: Elvira Chilaru
14 aprilie 2022

UE a aprobat a treia tranșă pentru Ucraina de 500 de milioane de euro

UE a aprobat a treia tranșă pentru Ucraina de 500 de milioane de euro
14 aprilie 2022

UE a aprobat a treia tranșă pentru Ucraina de 500 de milioane de euro

Consiliul Uniunii Europene a aprobat alocarea celei de-a treia tranșe de 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace pentru furnizarea de arme către Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de serviciul de presă al Consiliului, miercuri, scrie „Adevărul european”.

UE va adăuga 500 de milioane euro la resursele deja mobilizate în cadrul Fondului European pentru Pace pentru Ucraina, triplând bugetul inițial la 1,5 miliarde euro.

„Cu această nouă sumă suplimentară de 500 de milioane de euro, UE a alocat per  total 1,5 miliarde de euro pentru a sprijini furnizarea de echipamente militare către Forțele Armate ale Ucrainei de către statele membre UE.

Săptămânile următoare vor fi cruciale. În timp ce Rusia se pregătește pentru o ofensivă în estul Ucrainei, este foarte important să continuăm și să sporim sprijinul nostru militar pentru Ucraina pentru a-și proteja teritoriul și populația, și pentru a preveni noi suferințe”, a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Fondurile alocate vor acoperi atât aprovizionarea cu arme, cât și aprovizionarea Forțelor Armate ale Ucrainei de către statele membre ale UE cu echipament individual de protecție, truse de prim ajutor și combustibil, precum și echipamente militare destinate livrării de forțe mortale în scopuri de apărare.

Fondul european pentru pace, înființat în 2021, este un fond de urgență de 5,69 miliarde de euro, care permite UE să finanțeze rapid operațiuni militare și „menținerea păcii, prevenirea conflictelor și consolidarea securității internaționale”, menționează  UE.

Măsurile preliminare de asistență pentru Ucraina au fost convenite de Uniunea Europeană la 28 februarie și 23 martie 2022. Este pentru prima dată când UE acceptă să aloce fonduri pentru a finanța livrările de arme către o țară terță.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 224


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți