Economie
Redactor: Elvira Chilaru
19 august 2021

Ujgorod: Documente falsificate în suma de 21 milioane de grivne

Ujgorod: Documente falsificate în suma de 21 milioane de grivne
19 august 2021

Ujgorod: Documente falsificate în suma de 21 milioane de grivne

În Transcarpatia, un angajat al Oficiului de cadastru este suspectat de privarea ilegală a companiei de dreptul de proprietate asupra pământului în valoare de peste 21 milioane grivne

Serviciul de Securitate al Ucrainei din regiunea Transcarpatia a blocat confiscarea  forțară de către un grup de persoane a  unui teren cu o suprafață de 2,5 hectare, cu o valoare de peste 21 milioane de grivne.

Pentru a priva compania de proprietatea asupra terenurilor, atacatorii au decis să includă în schemă  registrul  de stat. Unul dintre ei, special pentru tranzacție, a înregistrat mai întâi o întreprindere privată fictivă. Ulterior a „lansat procedura de înstrăinare” a proprietății de proprietarul real în favoarea subiectului fictiv nou creat.

Potrivit anchetei, înstrăinarea bunurilor a avut loc fără înștiințarea proprietarului  real. Cu toate acestea, în ciuda încălcării procedurii, angajatul oficiului de cadastru de stat a emis un „certificat” pe numele noului proprietar cu privire la ”achiziționarea de bunuri la o licitație publică”, documentele false fiind semnate și aplicat sigiliul unui notar privat. Ulterior a introdus informații despre schimbarea proprietarului în Registrul de stat.

În cadrul procedurilor penale prevăzute înpartea 3 a art. 365-2 (abuz de putere de către persoanele care prestează  servicii publice) și partea 3 a art. 358 (falsificarea documentelor, sigiliilor, ștampilelor și formularelor, vânzarea sau utilizarea documentelor falsificate, sigiliilor, ștampilelor) din Codul penal al Ucrainei -  notarul  privat al districtului notarial din orașul Ujgorod este suspectat de infracțiune cu privire la privarea ilegală a companiei de dreptul de proprietate asupra pământului. Mecanismul ilegal a fost depistat  împreună cu anchetatorii Poliției Naționale  din Transcarpatia sub gestiunea procedurală a Procuraturii Regionale , transmite serviciul de presă al Servicului de Securitate al Ucraieni în Transcarpatia.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 306


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți