Economie
27 mai 2021

Un cămin cu locatari va fi vândut la licitația din Cernăuți

Un cămin cu locatari va fi vândut la licitația din Cernăuți
27 mai 2021

Un cămin cu locatari va fi vândut la licitația din Cernăuți

În orașul Cernăuți, cu probabilitate, va fi expus la licitație un cămin de pe strada Hotinului-4D, în care locuiesc mai multe familii.

Despre acest lucru a comunicat în cadrul sesiunii de astăzi a Consiliului orășenesc, deputatul Natalia Kalmikova, potrivit molbuk.ua. Există riscul de a fi dați afară din câmin peste 200 de locatari, printre acește - oameni în vârstă și copii.

„Clădirea de pe strada Hotinului-4D a fost scoasă la licitație împreună cu locuitorii. Ar trebui să facem ceva, pentru a evita desfășurarea acestei licitații. Să apărăm drepturle oamenilor din cămin”, a declarat deputatul.

Potrivit șefului departamentului juridic al primăriei, Serhii Vengriniuk: ”Prin anii '70 acesta era  căminul fabricii de zahăr. Ulteror, la  începutul 2004, dreptul de proprietate asupra clădirii căminului este transmis unei persoane juridice, iar apoi, doi indivizi din Zaporijie au devenit proprietarii cămunului”, a explicat Venhryniuk. În ultimii ani au fost mai multe scenarii cu privire la scoaterea oamenilro din cămin.

Proprietarii au intentat un proces, dar instanța din Cernăuți a apărat drepturile locatarilor. Motivul - nu a existat nicio decizie a Consiliului orașului conform căreia ”în cămin sunt încăperi nelocuite”. Mai târziu, unul dintre  proprietarii clădirii a luat un împrumut și nu l-a plătit. Angajamentul său a fost cumpărat de una dintre instituțiile bancare”. În prezent clădirea căminului este scoasă la licitație prin intermediul SETAM. Licitația este programată pentru 4 iunie. Consiliul orășenesc Cernăuți intenționează să anuleze organizarea tranzacției”, potrivit lui Vengriniuk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 471


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți