Economie
Redactor: Mirela Amarie
05 februarie 2021

Un centru de instruire și practică în agricultură va fi deschis la Secureni

Un centru de instruire și practică în agricultură va fi deschis la Secureni
05 februarie 2021

Un centru de instruire și practică în agricultură va fi deschis la Secureni

Școala profesională superioară din raionul Secureni intenționează să creeze un centru de formare și practică în domeniul agricol.

Pentru a pune în aplicare această idee, anul acesta școala va participa la o competiție organizată de Ministerul Educației și Științei din Ucraina.

Irina Isopenko, șef adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a verificat disponibilitatea instituției de învățământ pentru a îmbunătăți sfera învățământului profesional.

„Școala profesională superioară din raionul Secureni are strategia necesară pentru a crea un centru educațional și practic modern. Aici va fi instruit personalul pentru agricultură și pentru Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk. O astfel de structură este relevantă și necesară în regiunea noastră. Nu doar absolvenții școlii, ci și adulții care doresc să-și îmbunătățească abilitățile sau să își schimbe meseria vor putea studia aici”, a spus Irina Isopenko.

Pentru centrul de instruire și practică este planificată alocarea de spații cu o suprafață totală de 1000 metri pătrați. Aici vor fi amenajate ateliere, un punct de întreținere a tractorului, un laborator pentru construcția de mașini și echipamente agricole.

„Școala are, în prezent, peste 400 de elevi care studiază meserii precum: șofer de tractor, lăcătuș, bucătar-cofetar, operator, chelner, mecanic, tehnolog. Anul acesta au început lucrările pentru acordarea de licențe pentru noi profesii: „sudor electric cu gaz” și „administrator”. Deschiderea centrului de instruire va extinde gama serviciilor noastre. Prin urmare, va fi posibil să stăpânești profesia atât în ​​întregime, cât și într-un ciclu redus”, a explicat directorul școlii profesionale, Ivan Bujak.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru, Irina Isopenko a verificat baza materială și tehnică a școlii, care trebuie actualizată, și a discutat cu directorul un plan de acțiune care va îmbunătăți starea laboratoarelor practice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 389


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți