Economie
Redactor: Sergiu Barbuța
03 noiembrie 2021

Un deputat ucrainean acuză Moldova că „a trădat Ucraina”, după semnarea contractului cu Gazprom

Un deputat ucrainean acuză Moldova că „a trădat Ucraina”, după semnarea contractului cu Gazprom
03 noiembrie 2021

Un deputat ucrainean acuză Moldova că „a trădat Ucraina”, după semnarea contractului cu Gazprom

Un deputat din Rada Supremă de la Kiev a acuzat, pe pagina sa de Facebook, Lituania și Republica Moldova, de „trădare” a Ucrainei, după ce cele două state au semnat contracte de procurare a resurselor energetice din Rusia, scrie portalul de știri unimedia.

„Moldova și Lituania, apropo, pur și simplu au fugit de la bal și au trădat Ucraina. Prima a semnat un contract pe cinci ani cu Gazprom imediat după ce Ucraina i-a dăruit 1 milion de metri cubi de gaze naturale, iar Lituania a cumpărat electricitate din Rusia, deși anterior, ambele îndemnau Ucraina să nu facă acest lucru”, a scris Vadim Rabinovici, deputat în cadrul partidului „Platforma Opoziției – Pentru viață”.

Republica Moldova a intrat în stare de urgență, în contextul crizei energetice, pe 22 octombrie, pentru o perioadă de 30 de zile. Prim-ministra a declarat că este necesară instituirea stării de urgență „ca să poată deroga de la anumite proceduri și anumite legi”.

Autyoritățile ucrainene au anunțat, pe data de 23 octombrie, că vor livra gaz Moldovei în contextul crizei energetice din țară. Anunțul a fost făcut de Secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, care a precizat că premierul ucrainean a primit scrisoare cu solicitarea de a livra gaz Moldovei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 354


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți