Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 iulie 2021

Un muzeu al contrabandei funcționează lângă granița slovaco-ucraineană

Un muzeu al contrabandei funcționează lângă granița slovaco-ucraineană
13 iulie 2021

Un muzeu al contrabandei funcționează lângă granița slovaco-ucraineană

Muzeul numit „La hotar” este situat în satul Lekarovce, lângă granița slovacă-ucraineană. Aici puteți vedea fotografii și auzi povești despre construcția frontierei, precum și elemente legate de contrabandă.

Vameșii slovaci au predat uniforme și echipamente vechi pentru colecția muzeului, obiecte care au fost confiscate la frontieră. De exemplu, plăcilde lemn în care erau ascunse țigări au fost – confiscate la punctul de control Vyshne Nemetske.

În prezent, expoziția muzeală e in curs de formare. Este găzduită în containere de transport, ceea ce este simbolic, deoarece este legat de comerțul internațional și migrația ilegală.

Artefactele din muzeu vor fi plasate atât în interior, cât și în exterior. Aici vizitatorii vor putea vedea și chiar atinge obiecte specifice legate de graniță. Printre acestea se vor afla rămășițele unui elicopter care transporta migranți ilegali și țigări.

Alegerea locației pentru muzeu a fost influențată de mai mulți factori - în primul să fie nemijlocit  în preajma frontierei. Se ia în considerare și posibilitatea de a inspecta tunelul pentru contrabandă, care a fost descoperit în 2012 între satele Vyshne și Nyzhne Nemetske din partea slovacă.

"Sperăm că cooperarea dintre muzeul nostru și administrația vamală va continua. Una dintre intențiile noastre este să povestim despre munca ofițerilor vamali de la granița de est și lupta cu succes împotriva încercărilor de a aduce în țară mărfuri de contrabandă,  din Ucraina", a spus reprezentanta  muzeului Wanda Felshotzi.

La rândul lor, vameșilor li s-a prezentat un DVD cu filmul „Frontieră” cu semnăturile actorilor. Thrillerul criminal din viața contrabandistilor a fost filmat, inclusiv în Transcarpatia, la Ujgorod și Perecin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 316


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți