Economie
Redactor: Elvira Chilaru
09 septembrie 2020

Un proiect româno-ucrainean de restaurare și dezvoltare a teatrelor

Un proiect româno-ucrainean de restaurare și dezvoltare a teatrelor

Parteneriatul  dintre municipiile Ujgorod și Satu Mare  a fost discutat la o întâlnire online a participanților la proiectul „Dezvoltarea culturii transfrontaliere: teatre restaurate în Satu Mare și Ujgorod”, finanțat de Programul Operațional al UE Comun România - Ucraina 2014 - 2020.

Proiectul își propune să efectueze reparații în teatrele din Satu Mare și Ujgorod, să organizeze festivaluri transfrontaliere de teatru, să contribuie la sporirea  atractivității turistice a regiunilor transfrontaliere.

Principalul beneficiar, municiiul Satu Mare, a inițiat o ședință de lucru a partenerilor: reprezentanți ai Comitetului executiv al Consiliului orașului Ujgorod și ai Teatrului academic regional ucrainean  al Consiliului regional din Transcarpatia.

Implementarea proiectului a început la 11 august 2020. La prima astfel de întâlnire a participat managerul comitetului executiv al Consiliului municipal Ujgorod, Olena Makara, șeful Departamentului de Cooperare Internațională și Inovare, Victoria Tarakhonyci, adjunctul ei, Dmytro Miroshnikov, directorul teatrului academic  dramatic regional Vasyl Mariuhnic , Șefa departamentului de cooperare internațională din Satu Mare, Andrea Șveda, coordonator de proiect din Satu Mare, Mirela Pinte.

Participanții la întâlnirea în regim online au discutat, în special, planul calendaristic al activităților, ordinea  și procedura de înregistrare a proiectului de către organismul național ucrainean de gestionare a programului. De asemenea, partenerii au convenit asupra unui plan de organizare a conferințelor de presă, următorul astfel de eveniment va avea loc pe 23 septembrie la Satu Mare, iar în octombrie - la Ujgorod.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 132
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți