Economie
Redactor: Elvira Chilaru
03 iunie 2020

Un ucrainean, organizator al fabricii ilegale de țigarete din Slovacia, spune că este nevinovat

Un ucrainean, organizator al fabricii ilegale de țigarete din Slovacia, spune că este nevinovat

Persoanele reținute  și condamnate  la diferiți termeni de detenție , inclusiv un ucrainean, – organizatorii celei mai mari fabrici subterane din estul Slovaciei, afirmă acum  că sunt nevinovați.

O fabrică ilegală de țigări a fost  depistată  în mai 2019 în satul Haniska, regiunea Košice. În același timp, ofițerii serviciului penal al Administrației Financiare din Slovacia au reținut 12 ucraineni. Și apoi încă 4.

Ancheta a demonstrat că fabrica funcționează începând cu iulie 2018. Produsele de tutungerie erau  fabricate și ambalate aici sub mărcile L&M, Marlboro și Richmond. Linia de producție putea  produce și ambala până la un milion de țigări într-un schimb de 12 ore.

La început, deținuții și-au recunoscut vina, dar două luni mai târziu au declarat că sunt nevinovați. Dosarul a fost adus din nou în fața tribunalului regional din  Košice.

Este vorba în primul rând despre organizatorii businessului  ilegal. Procesul era gestionat de  un ucrainean, Volodymyr O., care avea permis de ședere în Slovacia, iar complicii săi – slovacii Pavol S. și Robert B. Un alt ucrainean, Petro R., care locuia în Bardeiv, ajuta la  transportul mărfurilor.

La fabricare țigărilor au fost aduși cetățenii Ucrainei din orașul Pryluky, care aveau experiență de muncă relevantă, ei au fost recrutați pentru a lucra la fabrica ilegală. Ei  câștigau  aproximativ 2.000 de euro pe lună.

Un număr de 12 persoane au fost implicați în acest dosar și aduși la răspundere. Acum, organizatorii afacerii ilegale, care sunt acuzați de evaziune fiscală și alte daune aduse statului slovac în valoare de 3,8 milioane de euro, se consideră nevinovați și cer reluarea procesului judiciar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 540


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți