Economie
Redactor: Elvira Chilaru
28 decembrie 2020

Una dintre cele mai vechi brutării din Ucraina funcționează în Transcarpatia

Una dintre cele mai vechi brutării din Ucraina funcționează în Transcarpatia
28 decembrie 2020

Una dintre cele mai vechi brutării din Ucraina funcționează în Transcarpatia

În apropierea brutăriei Koropetska, care se află la aproximativ zece kilometri de orașul Mucacevo, parcarea este întotdeauna aglomerată.

Atât localnicii, cât și turiștii se opresc aici din cauza celei mai delicioase pâini din Transcarpatia "Koropetska". Se coace aici conform unei rețete transcarpatice străvechi: este pâine fermentată și frământată manual după o rețetă veche și coaptă pe lemn de fag într-un cuptor vechi. Care este secretul, Ivan Rubiș, președintele consiliului de administrație al Uniunii regionale a consumatorilor din Mucacevo, care include Brutăria Koropetska, a povestit pentru Ukrinform.

Este vorba de un cuptor vechi  de care nimeni  nu-l mai poate construi: „Nu vă pot spune cu siguranță dacă brutăria noastră Koropetska este într-adevăr cea mai veche din Ucraina, dar faptul că este una dintre cele mai vechi din Transcarpatia este adevărat, - spune Ivan Rubiș. - Știm din istorie că a fost fondată de directorul brutăriei uniunii regionale a consumatorilor Mucacevo la sfârșitul anilor '50 - a invitat un meșter din Belarus, care a și construit cuptorul nostru. De atunci, am sprijinit munca lui, precum și rețeta pâinii „Koropetska”.

Ivan Rubish a explicat  că brutăria transcarpatică se află într-una dintre cele mai vechi clădiri cooperatiste, care face parte din sistemul Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 435


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți