Economie
Redactor: Elvira Chilaru
09 mai 2022

Ungaria a blocat din nou embargoul UE asupra petrolului - Bloomberg

Ungaria a blocat din nou embargoul UE asupra petrolului - Bloomberg
09 mai 2022

Ungaria a blocat din nou embargoul UE asupra petrolului - Bloomberg

La întâlnirea reprezentanților permanenți ai Uniunii Europene din 8 mai nu s-a reușit un  acord comun asupra celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza poziției Ungariei. Ea se opune restricțiilor asupra exporturilor de petrol din Rusia.

Acest lucru a fost raportat de Bloomberg cu referire la surse de încredere.

Se așteaptă ca ambasadorii UE  să se întâlnească din nou în zilele următoare pentru a conveni asupra unui pachet de sancțiuni. Pe lângă embargoul petrolului, ar putea fi discutată o decizie de a interzice transportul petrolului rusesc către țări terțe - prolema va fi luată în considerare mai întâi de liderii G7.

UE a încercat să convină asupra unor noi sancțiuni împotriva Rusiei înainte de Ziua Victoriei de pe 9 mai, care este sărbătorită în Rusia. Cu toate acestea, chiar înainte de restricțiile anunțate de Comisia Europeană, Ungaria a declarat că nu va sprijini niciun embargo asupra petrolului rusesc.

Anterior, Bloomberg a declarat, citând surse, că UE intenționează să amâne embargoul petrolului pentru unele state membre: Ungaria și Slovacia - până la sfârșitul anului 2024 și Republica Cehă - până în iunie 2024. Așa că Bruxelles a vrut să ajungă la un compromis pentru a semna embargo.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 151


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți