Economie
Redactor: Elvira Chilaru
16 martie 2021

Ungaria interzice din vara anului 2021 plasticul de unică folosință

Ungaria interzice din vara anului 2021 plasticul de unică folosință
16 martie 2021

Ungaria interzice din vara anului 2021 plasticul de unică folosință

Ungaria se alătură inițiativei UE de a păstra mediul înconjurător pentru generațiile viitoare.

Attila Steiner, secretar de stat pentru politica energetică și climatică, a declarat că guvernul a lansat un plan de acțiuni pentru curățarea râurilor Dunărea și Tisa de plastic și alți poluanți.

Guvernul susține, de asemenea, utilizarea mașinilor electrice - până în prezent, 2.000 de biciclete electrice, 950 de mașini electrice și 300 de scutere electrice au fost achiziționate pe cheltuială publică. Este planificat să se planteze  aproximativ 650 de hectare de pădure nouă în toată țara până în 2030.

Din această vară, guvernul va interzice utilizarea produselor din plastic de unică folosință și va încuraja reciclarea deșeurilor.

Se va reaminti că acum doi ani Parlamentul European a aprobat un proiect de lege care interzice produsele din plastic de unică folosință care pot fi înlocuite cu alternative. Pe 27 martie 2019, a fost aprobat un proiect de lege care interzice produsele de plastic de unică folosință în UE, cum ar fi tuburile de băut, ustensilele de plastic și tampoanele de bumbac.

Potrivit Comisiei Europene, aceste produse de unică folosință reprezintă 70% din deșeurile care intră în resursele de apă ale lumii, ceea ce reprezintă o amenințare pentru viața sălbatică.

Până în 2025, statele membre UE trebuie să crească numărul de sticle de plastic reciclate la 90%, iar costurile colectării și reciclării acestor deșeuri trebuie rambursate de producătorii de sticle.

În plus, statele membre UE trebuie să oblige companiile de tutun să ramburseze până la 80% din costul curățării și procesării mucurilor de țigări în următorii 12 ani.

În China, până în 2025, pungile de plastic ar trebui să dispară și de pe piețe. Aceștia intenționează, de asemenea, să interzică paiele de băut din plastic și să limiteze utilizarea de vase de unică folosință în restaurante la 30%. China produce mai mult de 29% din produsele din plastic din lume, devenind astfel cel mai mare producător de plastic din lume

Rada Supremă a Ucrainei încă lucrează la un proiect de lege pentru limitarea circulației pungilor de plastic. Documentul ar trebui să stabilească restricții privind utilizarea pungilor de plastic în comerțul cu amănuntul, catering și servicii.

Pungile de plastic și produsele din plastic, în general, ca parte a deșeurilor menajere sunt un adevărat dezastru ecologic pentru planetă. Aproximativ 1 milion de păsări și 100.000 de animale mor în fiecare an din pachete.

Plasticul este periculos nu numai pentru mediu, ci și pentru oameni. Plasticul aruncat se descompune în bucăți microscopice care intră în sol și pe căile navigabile, precum și în corpurile animalelor și hranei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 388


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți