Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 ianuarie 2022

Ungaria plafonează prețul la alimentele de bază

Ungaria plafonează prețul la alimentele de bază
21 ianuarie 2022

Ungaria plafonează prețul la alimentele de bază

Decizia guvernului de a limita prețurile la alimente, adoptată de guvernul ungar, a fost publicată vineri în ziarul oficial ungar „Magyar Közlöny”, relatează MyHungary.Net.

Motivul acestei decizii: „Pentru a preveni efectele dăunătoare ale anomaliilor pieței”. Măsurile vor intra în vigoare până la 1 februarie și se vor aplica până la 1 mai, decizia de prelungire a acestora urmând să fie luată ulterior.

Prețurile pentru următoarele alimente vor fi înghețate în perioada 1 februarie - 15 octombrie 2021: zahăr cristal, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, mușchi de porc, piept de pui, lapte de vacă, conținut de grăsime 2,8%.

Potrivit acestei rezoluții, în cazul în care nu se stabilește prețul de vânzare cu amănuntul în vigoare la 15 octombrie 2021, se va aplica ultimul preț de vânzare cu amănuntul aplicat de vânzător înainte de 15 octombrie 2021. În cazul în care prețul cu amănuntul nu poate fi determinat, prețul mediu de consum pentru luna octombrie 2021, publicat pe site-ul Agenției de Statistică, dacă este disponibil.

Dacă prețul vânzătorului din 15 octombrie a fost prețul de vânzare, reducere, promoție, reducere sezonieră sau preț special de vânzare, se va aplica ultimul preț de vânzare înainte de data reducerii.

În plus, comercianții cu amănuntul trebuie să vândă cel puțin același volum mediu zilnic de mărfuri ca pentru această perioadă în 2021. Vânzătorul este, de asemenea, obligat să asigure furnizarea de bunuri cu un stoc minim mediu zilnic începând cu data de 15 octombrie 2021.

Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor (NÉBIH) va verifica dacă magazinele respectă aceste reguli. Încălcările pot varia de la 50.000 la 3.000.000 de forinți amendă,  iar încălcările repetate pot duce la închiderea magazinului timp de până la șase luni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 265


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți