Economie
Redactor: Elvira Chilaru
23 decembrie 2020

Ungaria și România – salarii medii foarte mici la nivel de UE

Ungaria și România – salarii medii foarte mici la nivel de UE
23 decembrie 2020

Ungaria și România – salarii medii foarte mici la nivel de UE

Diferența dintre salariile medii ale unor țări din Europa de Est și alte țări ale UE rămâne una semnificativă.

Potrivit penzcentrum.hu, danezul în mediu primește 27,2 euro pe oră, în timp ce în Ungaria această cifră este de doar 1562 de forinți pe oră (mai puțin de 4,37 euro). În Bulgaria, situația este și mai gravă - doar 2,4 euro, puțin mai mult în România.

Potrivit unui raport Eurostat, standardul capacității de cumpărare în Danemarca și Ungaria diferă de aproape 5 ori. Lituania, Letonia, Portugalia și Bulgaria,  de asemenea, sunt codași.

Nu este de mirare faptul  că mulți români și unguri merg să lucreze în alte țări din vestul Europei sau în Statele Unite. Deși guvernul maghiar încearcă să pună în aplicare unele programe pentru a ajuta muncitorii sezonieri să se  întoarcă acasă și să își înceapă propriile afaceri, nu au avut prea mult succes până acum.

Coronavirusul a schimbat puțin tendința, deoarece mulți maghiari au fost nevoiți să se întoarcă acasă. Cu toate acestea, după sfârșitul epidemiei, cred experții, mulți vor părăsi din nou Ungaria. De exemplu, lucrătorii din domeniul sănătății care primesc salarii foarte mici și cărora le  interzice acum guvernul ungar să se concedieze  fără motive întemeiate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 732


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți