Economie
Redactor: Elvira Chilaru
17 ianuarie 2022

Ungaria va aloca o sumă suplimentară de aproape 1,7 milioane de euro pentru reconstrucția Canalului Verke din Transcarpatia

Ungaria va aloca o sumă suplimentară de aproape 1,7 milioane de euro pentru reconstrucția Canalului Verke din Transcarpatia
17 ianuarie 2022

Ungaria va aloca o sumă suplimentară de aproape 1,7 milioane de euro pentru reconstrucția Canalului Verke din Transcarpatia

Un decret guvernamental ungar, semnat de premierul Viktor Orban la 20 decembrie 2021, oferă fonduri suplimentare pentru reconstrucția Canalului Verke din Transcarpatia.

În special, rezoluția publicată în buletinul oficial al guvernului Magyar Közlöny se referă la unele modificări ale reglementărilor anterioare. Astfel, Ministerul de Finanțe al Ungariei ar trebui să asigure finanțare suplimentară pentru lucrările de reabilitare a Canalului Werke în valoare de 592.840.900 de forinți (1.666.000 de euro) în 2022.

Anterior, în 2021, suma fondurilor alocate se ridica la 613.558.266 forinți (1.724.000 euro).

„Canalul magistral (CM) Verke joacă un rol important în viața orașului Beregovo, irigarea teritoriului adiacent  și are un impact asupra calității apei din râul Tisa. Starea canalului asigură irigarea  teritoriilor ucrainene și maghiare prin canalul principal (MK) Sypa, astfel încât soluționarea acestei probleme este importantă în ceea ce privește gestionarea apelor transfrontaliere.

Pentru a rezolva problema restabilirii capacității canalelor și a asigurării alimentării cu apă a sistemului de recuperare Beregovo din râul Borjava, în 2018 părțile au dezvoltat un concept comun,aprobat de comisarii guvernelor Ucrainei și Ungariei pentru managementul apelor  de frontieră”, se arată pe site-ul Managementului Bazinului Râului Tisa.

În consecință, guvernul ungar a oferit finanțare pentru anumite lucrări de gospodărire pe apele de frontieră ucraineno-ungare. O parte din aceasta este reabilitarea secțiunii transcarpatice a canalului principal Verke și pregătirea unui program de reconstrucție a canalului.

Proiectul este conceput pentru 2021-2022 și a inclus tratarea nămolului, construcția unui baraj pe Borjava. Este vorba și de amenajarea unei rețele de canalizare de-a lungul malului Verke.

Principala problemă care a dus la necesitatea acestui proiect este lipsa rețelei de canalizare pe străzile principale ale orașului de frontieră.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 357


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți