Economie
Redactor: Mirela Amarie
08 octombrie 2021

Unica rută de importanță internațională din regiunea Cernăuți este reparată

Unica rută de importanță internațională din regiunea Cernăuți este reparată

După 30 de ani de la independența Ucrainei, singurul drum de importanță internațională din regiunea Cernăuți este restaurat. Este vorba despre traseul M-19 „Domanove - Kovel - Cernăuți - Tereblecea”.

Potrivit Serviciului de Drumuri din regiunea Cernăuți, reparația este efectuată în trei zone, cu o lungime mai mare de 30 de kilometri, iar 20 de kilometri din vechea suprafață a drumului au fost deja frezați până în satul Iablunivka, din comuna teritorială unită Vrânceni (raionul Zastavna).

„În prezent, reparația drumului M-19 a trecut la etapa următoare. Antreprenorul a început să amenajeze un sistem de drenaj. Nu departe de așezarea Viteluvca, comuna Chițmani, se construiesc rigole din beton compact cu ajutorul unor echipamente specializate. Sistemul de drenaj bine amenajat va proteja în mod fiabil suprafața drumului de apele de suprafață și subterane”, se menționează în comunicat.

Atenție șoferi! În prezent, traficul pe unele secțiuni ale M-19 se desfășoară în modul invers.

Lucrările sunt executate în cadrul programului președintelui Ucrainei „Construcții mari”.

Autostrada M-19 de pe teritoriul Ucrainei face parte din ruta rutieră europeană E85. Drumul trece prin teritoriul regiunilor Volîn, Rivne, Ternopil și Cernăuți, iar lungimea totală este de 525,5 km.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 249


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți