Economie
Redactor: Mirela Amarie
08 noiembrie 2019

Va fi închis restaurantul din orașul Putila, unde în timpul unei nunți s-au intoxicat 131 de persoane

Va fi închis restaurantul din orașul Putila, unde în timpul unei nunți s-au intoxicat 131 de persoane

La  sfârșitul lunii septembrie, la un restaurant din orașul Putila, 131 de persoane au suferit o toxiinfecție alimentară după ce au sărbătorit o nuntă. Localul  a fost amendat și urmează să fie închis.

Potrivit serviciului de presă al Serviciului de Stat pentru consumatori, rezultatele auditului au relevat faptul că acest restaurant nu este nici măcar înregistrat în Registrul de stat al capacităților operatorilor de piață.

În plus, experții au constatat încălcări ale cerințelor legislației în domeniul siguranței alimentare, ceea ce a fost confirmat în continuare de rezultatele testelor de laborator. Pacienții au fost depistați cu  salmoneloză.

„Principala cauză a focarului a fost încălcarea tehnologiei de gătit și nerespectarea regimului sanitar și anti-epidemic. A contribuit, de asemenea, la apariția și răspândirea focarului  perturbarea regimului de dezinfectare, nerespectarea normelor de igienă personală, încălcarea regimului de temperatură de depozitare a bucatelor”, se arată în comunicatul oficial al Serviciului de Stat pentru consumatori.

În urma încălcărilor constatate, proprietarul localului i-a fost întocmit un raport privind încălcarea Legii Ucrainei „Cu privire la controlul statului asupra respectării legislației referitoare la alimente, furaje, subproduse de origine animală, sănătate animală și bunăstare” și i-a fost dată o amendă  în valoare de peste 25 000 UAH (923 de euro). De asemenea, a fost emisă o decizie de suspendare a restaurantului, iar un angajat a fost demis.

 În același timp, au fost deschise proceduri penale în temeiul articolului 325 din Codul infracțiunilor administrative.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 348

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți